Website Wegwijsinrhedenrozendaal.nl online!

RHEDEN – Het NIO (Netwerk Informele Ondersteuning) heeft donderdag 23 september samen met wethouder Gea Hofstede, Incluzio en WijkConnect een symbolische druk op de knop gegeven waarmee de website Wegwijsinrhedenrozendaal.nl officieel is gelanceerd.

Wegwijsinrhedenrozendaal.nl is een digitale informatiebron waarop het lokale aanbod van activiteiten en maatschappelijke dienstverlening zichtbaar gemaakt kan worden zodat inwoners dichtbij huis hieraan deel kunnen nemen en gebruik van kunnen maken.

Lokale sociale kaart

Vanuit het netwerk van het NIO werd al een tijd het dringende signaal afgegeven van het gemis van een lokale sociale kaart. Vervolgens heeft de kerngroep van het NIO bij vrijwilligers en professionals een wensenlijst opgehaald. WijkConnect is de websiteontwikkelaar die deze wensen kon vertalen naar een zo’n gebruiksvriendelijk mogelijke digitaal platform. Het aanbod is op dorpsniveau beschikbaar, evenals de activiteiten die in de Agenda op datum kunnen worden gepresenteerd. Op het Prikbord is plek voor inwoners om oproepjes te doen of om hulp aan anderen in de wijk aan te bieden. Het NIO hoopt dat met dit platform dorpsgenoten aan elkaar worden verbonden. Deze website is een samenwerking met Incluzio.

Alle vrijwilligersorganisaties en andere inwonersinitiatieven uit de gemeenten Rheden en Rozendaal kunnen hun aanbod op Wegwijsinrhedenrozendaal.nl publiceren. Net zoals de organisaties die dienstverlening aanbieden waarvan de inwoner zonder indicatie gebruik kan maken.

Zelf aan de slag

Het NIO ondersteunt met plezier organisaties en initiatieven bij het verwerken van hun activiteiten op deze sociale kaart. Vrijwilligers kunnen op dinsdag 28 september in Buurthuis De Poort aan de Van Heeckerensstraat 201 te Velp en op woensdag 29 september in het Inloophuis aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63 te Dieren tussen 18.30 en 19.30 uur binnenlopen. Het NIO zit dan klaar om te ondersteunen bij het aanmaken van een account en geeft graag uitleg over Wegwijsinrhedenrozendaal.nl . Fijn als u een eigen Ipad of laptop meeneemt.

Voor meer info: het secretariaat van het NIO: [email protected] tel.: 06 363 24 778.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden