Geslaagde Burendag in dorp Rheden

Foto: Burendag Rheden 2021

RHEDEN – Op zaterdagmiddag 25 september, Burendag, heeft een zestigtal bewoners (jong en oud) van De Del, Koningsland en De Hoge Kamp in het dorp Rheden, net als vorig jaar, de straten schoongemaakt.

Straatgoten en trottoirs werden ontdaan van ongewenst gras, mos en andere obstakels, grasranden werden weer zichtbaar gemaakt en op sommige plekken afgestoken. Met als resultaat weer een mooi en netter aanzien van de straat.

Burendag heeft ook een andere functie:

Weer in contact komen met bewoners die je niet dagelijks ontmoet. Nieuwgeborenen welkom heten, zien hoe de jeugd opgroeit. Op het grasveld waren opblaasbare speeltoestellen geplaatst waar de jonge jeugd zich kon vermaken. Aan het eind van de middag was er een frietkraam. Afsluitend werd ijs gegeten (mede mogelijk gemaakt door “IJsclusief”) en nagepraat en ideeën uitgewisseld.

Een nuttige en vooral leuke middag die ook wensen heeft opgeleverd, zoals maatregelen om auto’s langzamer te laten rijden rond het speelveld (dat door het jaar heen door de jeugd en basisscholen wordt gebruikt) en een speelgelegenheid voor de zeer jonge jeugd, zoals een glijbaan. Het openbare groen aan de noordrand van het speelveld moet beter worden onderhouden (zoals het ontdoen van bramenstruiken, brandnetels en dode struiken).

Burendag was dit jaar weer een geweldig succes, dat volgend jaar voor herhaling vatbaar is.

Klik op de bovenstaande foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden