Burendag Oude Jan Velp groot succes!

VELP – Het is altijd afwachten hoeveel mensen er op de uitnodiging van een Burendag afkomen. Die dag is een landelijk fenomeen dat jaarlijks plaats vindt op de vierde zaterdag in september.

Dit keer hebben ook de vrijwilligers die periodiek in het parkje rond de Oude Jan in Velp werken, samen met de Vrienden van de Oude Jan en met medewerking van de Protestantse Gemeente Velp een Burendag georganiseerd rond het oude kerkje. Het werd een groot succes! Vele tientallen buurtbewoners kwamen er zaterdagochtend op af, vaak met wat lekkers onder de arm voor bij de koffie of thee en voor de gezamenlijke afsluiting tussen de middag.

(Tekst gaat verder onder de foto)

2021-09-25 Burendag Oude Jan Velp groot succes!

Er werd niet alleen veel bijgepraat en kennis gemaakt met andere buurtgenoten. Er vonden ook diverse activiteiten plaats. Zo werden de vooraf bestelde insecten- of bijenhotels opgehangen. Een verrassing was de komst van een vertegenwoordiger van de Stichting Vitale Biotopen. Hij bood nog eens twee mooie bijenhotels aan die meteen ook een zonnig plekje kregen.

Veel bezoekers waren onder de indruk van het enthousiaste verhaal tijdens de rondleiding van een jonge ecoloog. Een paar vrijwilligers moesten tenslotte nog wel flink de handen uit de mouwen steken om op enkele plekken wat gras rond het kerkje weg te steken, zodat daar zaad van inlandse bijen- en vlindervriendelijke planten kon worden gezaaid.

Al met al vormde de goed bezochte en gezellige bijeenkomst een duidelijke bijdrage aan de buurtsamenhang in de wijk rondom de Oude Jan. Én, het 12e eeuwse kerkje staat nog steeds middenin de samenleving!

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.vriendenvandeoudejan.nl/.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

2021-09-25 Burendag Oude Jan Velp groot succes!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden