Nutty Future Food Markt op Larenstein

Foto: Nutty Future Food Markt

VELP – Hoe kun je voedselverspilling voorkomen en hoe komt ons voedsel eruit te zien in de toekomst? Woensdagmiddag 13 oktober 13-16 uur is iedereen van harte welkom op de Nutty Future Food Markt op de Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Velp.

De Zandtse Notengaard laat zien hoe de notenteelt bijdraagt aan duurzame landbouw en voeding. Bezoekers maken ook kennis met de nieuwste onderzoeken van studenten en proeven het future food in de sensorische ruimte.

Het programma van deze middag is zowel informatief als smakelijk en toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over ons eten in de toekomst. De Zandtse Notengaard laat zien hoe de notenteelt kan bijdragen aan duurzame landbouw en voeding. Er is een proefsessie in de sensorische ruimte en studenten presenteren op een smakelijke manier hun onderzoeksprojecten. Toegang tot de Nutty Future Food Markt is gratis. Graag wel even aanmelden via de link of de QR-code.

Programma

  • 13.00 – 13.15 Ontvangst
  • 13.15 – 13.30 Wat doet HVHL voor de toekomst van ons voedsel? (Heinz Evers, Opleidingsmanager Voedingsmiddelentechnologie)
  • 13.30 – 14.00 De veelzijdige noot (Herman Janssen, eigenaar Zandtse Notengaard)
  • 14.00 – 15.00 Tasty time met diverse studentenprojecten en producten van de Zandtse Notengaard (studenten)
  • 15.00 – 15.30 Een kijkje in de onderzoeksprojecten rondom duurzame landbouw en voedselvoorziening (lectoren Euridice Leyequien Abarca en Rik Eweg)
  • 15.30 -16.00 Afsluiting met een hapje en een drankje

Locatie

Hogeschool Van Hall Larenstein, Larensteinselaan 26a in Velp.

Aanmelden

Nutty Future Food Markt

MELD JE HIER AAN

Dutch Food Week 9-16 oktober

Deze middag wordt georganiseerd in het kader van de Dutch Food Week (9-16 oktober). Tijdens dit landelijke event delen partijen uit de foodsector hun kennis, kunde en enthousiasme over de toekomst van ons voedsel met het Nederlandse publiek. Kijk voor meer informatie op www.dutchfoodweek.nl.

Over Van Hall Larenstein

Hogeschool Van Hall Larenstein biedt studies waarbij studenten aan de slag gaan met de belangrijke vraagstukken van deze wereld. Innovatie, samenwerking en toekomstbestendigheid vormen daarbij de rode draad. Bij HVHL werken studenten uit de hele wereld samen met partners uit het bedrijfsleven aan deze uitdagingen. Al tijdens hun studie helpen studenten het vakgebied verder. Zij kijken uit op een boeiende carrière in een vakgebied dat er echt toe doet. Building your world!

Vanuit de onderwijslocaties Leeuwarden en Velp biedt hogeschool Van Hall Larenstein diverse Bachelor- en (professional) Master-opleidingen, associate degrees, cursussen en verricht toegepast onderzoek. Ga voor meer informatie naar www.hvhl.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen