Het veranderende landschap van Rheden, vroeger, nu en de toekomst

Foto: Pixabay

DIEREN – De bekendste boswachter van de regio Rheden, Walter de Wit, en kunstenaar Gerrit van Middelkoop nemen je mee in een tijdreis door het prachtige Rhedense landschap. Met unieke filmbeelden, archiefmateriaal en verhalen zoals niemand anders ze kan vertellen.

Ze zetten je aan het denken:

Hoe kunnen we zo goed mogelijk zorgen voor onze omgeving, zodat nog vele generaties mogen genieten van het bos, de heide, de IJssel en al het andere moois dat de gemeente Rheden ons biedt? Je bent donderdag 4 november om 19.30 uur van harte welkom in de Bibliotheek Dieren.

Wie zijn Gerrit van Middelkoop en Walter de Wit?

Gerrit van Middelkoop is kunstenaar, verteller en bedenker van bijzondere projecten en oprichter en eigenaar van expositieruimte en atelier de Dingenfabriek in Velp. Walter de Wit was ruim 25 jaar als boswachter in dienst bij Natuurmonumenten. Hij is daarnaast zeer geïnteresseerd in geschiedenis en kunst. Walter geeft nu lezingen over natuur en natuurbehoud.

Themaprogramma duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip. Een actueel onderwerp dat in Den Haag, in Brussel én wereldwijd hoog op de agenda staat. Maar wat kun je er zélf eigenlijk mee? Dicht bij huis en in je eígen leven? Welke praktische voorbeelden van buurtgenoten, lokale initiatieven en organisaties inspireren jou om de wereld een beetje mooier te maken?

De Bibliotheek Veluwezoom informeert en inspireert je van oktober 2021 t/m mei 2022 met een gevarieerd programma voor iedereen die duurzamer wil leven rondom huis en tuin. Met (onder meer) een duurzaamheidsmarkt, tips om je tuin te vergroenen, om vitaal en gezond te blijven, verspilling tegen te gaan én met de bekende specialisten op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid Margot Ribberink en Reinier van den Berg!

Geïnteresseerd?

De bijeenkomst ‘Het veranderende landschap van Rheden, vroeger, nu en de toekomst’ is  donderdag 4 november 2021 van 19.30 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Dieren, Ericaplein 5. Entree: € 5,00 voor leden van de bibliotheek, € 7,50 voor niet-leden,  plusabonnementhouders: gratis. Reserveren kan via de Bibliotheek Dieren (0313-41 54 76) of via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

Meer informatie? Bel of mail met: Ilse Paulus, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom: [email protected] – tel. 06-44 29 41 85.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden