Nieuw duurzaam groen machinepark voor Aeres (V)MBO Velp

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Om de twee jaar investeert Aeres (V)MBO Velp in nieuwe duurzame machines voor gebruik in de groene opleidingen.  Een groot deel van het groene machinepark is vervangen door elektrische (accu) apparaten.

En dat is fijn voor iedereen, aldus opleidingscoördinator Kay Sanders: “Er is minder geluidsoverlast en ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, waardoor ze minder milieubelastend zijn!”

De studenten, cursisten en leerlingen kunnen vanaf nu werken met de nieuwste machines tijdens aanleg en onderhoud van groenprojecten. De onderhoudsvriendelijke bladblazers, heggenscharen (met en zonder steel), bandenzaag, motorkettingzagen, bosmaaiers, grasmaaiers en borstelmachines werken soms ook eenvoudiger zodat de vmbo-leerlingen hier ook prima mee aan de gang kunnen. Oudere machines worden ook nog steeds gebruikt of ingeruild bij de dealer. De onlangs geleverde apparaten zijn van het merk Stihl maar binnenkort komt er ook een zending binnen van Dolmar. “We leren de studenten/leerlingen met meerdere machines en merken te werken zodat ze goed voorbereid in het bedrijfsleven werken en leren.”

Aeres Velp 11 november MBO informatieavond

Tijdens de eerste informatieavond op 11 november kan iedereen die geïnteresseerd is in een groene of creatieve opleiding tussen 18.00 en 20.00 uur zich laten informeren over de opleidingen in mbo en in het avondonderwijs voor volwassenen bij het Aeres Training Centrum.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden