Inloopavond over concept Masterplan IJsseldistrict trekt ruim 30 belangstellenden

VELP – In de komende jaren zullen er 750 tot 1100 woningen gebouwd gaan worden in het gebied rondom Ziekenhuis Velp, om het concept Masterplan IJsseldistrict verder aan u toe te lichten, organiseerde gemeente Rheden een inloopavond op maandag 11 oktober in de voormalige zusterflat aan de Broekstraat 9 te Velp.

Ruim 30 belangstellenden lieten zich voorlichten. Er werden 5 reacties geschreven op de plannen, de gemeente verwerkt deze in de verdere planvorming. Overigens loopt de inzagetermijn nog tot 15 november en zijn reacties nog steeds welkom.

Meest gehoorde vragen waren:

  • “Waarom een woontoren van 16 verdiepingen hoog midden in het plangebied?”
  • “Hoe moet het met de verkeersdruk op de toch al drukke Kennedylaan en Waterstraat?”
  • “Wat worden de (huur)prijzen van de nieuwe woningen?”
  • “Worden er voldoende sociale huurwoningen gebouwd?”

In het voormalige AZC aan de Broekstraat was in de ontvangstruimte door middel van informatieborden en maquettes een duidelijk beeld te krijgen van de plannen. Wethouder Ronald Haverkamp was ook aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook enkele raadsleden lieten zich informeren.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden