Statiegeldactie March & Showband Rheden voor nieuwe uniformen

Foto: Wouter Rijnbende

RHEDEN – Na ruim 1,5 jaar van maatregelen en beperkingen zijn er eindelijk weer mogelijkheden voor muziekverenigingen. Dankzij de laatste versoepelingen kan March & Showband Rheden eindelijk weer muzikaal naar buiten treden.

“En dat werd hoog tijd”, spreekt Pascal Melse namens March & Showband Rheden uit. De vereniging heeft door de coronapandemie al geruime tijd geen optredens meer kunnen verzorgen. Evenementen zijn niet of nauwelijks georganiseerd of hebben op het laatste moment uiteindelijk toch niet kunnen plaatsvinden. Wat dat aangaat is het ontzettend moeilijke tijd geweest voor de vereniging. “We hopen dat het vanaf nu alleen nog maar voorwaarts mag gaan. Gelukkig konden we de afgelopen maanden steeds weer meer met elkaar repeteren. Nu staan we te trappelen om ons weer te laten zien en horen’’, laat Melse enthousiast weten.

Nieuwe uniformen

Bij March & Showband Rheden bruist het meer dan ooit tevoren. In de afgelopen periode heeft de muziekvereniging namelijk nieuwe leden mogen verwelkomen. ‘’Daar zijn we ongelooflijk blij mee’’, vertelt Melse. Deze positieve ontwikkeling brengt ook uitdagingen met zich mee. ‘’De uitdaging waar we acuut voor staan is het aankopen van nieuwe uniformen. Deze wens was al ontstaan voor het coronatijdperk, maar met het toetreden van veel nieuwe muzikanten moet het gebeuren om in het nieuw optredenseizoen optredens te kunnen verzorgen’’.

Met het aankopen van nieuwe uniformen is veel geld gemoeid. En omdat er ruim 1,5 jaar geen betaalde optredens zijn verzorgd, moet door de vereniging alles uit de kast gehaald worden om dat geld bij elkaar te krijgen. “Om die reden zal de komende periode in het teken staan van acties om geld te genereren. Op zaterdag 23 oktober aanstaande zal het korps muzikaal door het dorp trekken om statiegeldflessen op te halen. March & Showband Rheden is verkozen als goed doel voor de flessenactie van de COOP. “De waarde van de gedoneerde statiegeldflessen zal door de supermarkt worden verdubbeld, dus we gaan ervoor zoveel mogelijk flessen op te halen’’, licht Melse toe.

Zaterdag 23 oktober

Inwoners van Rheden kunnen de vereniging van steun zijn door flessen af te geven. Op zaterdag 23 oktober zal een rondgang worden gemaakt en op drie punten stilstaand worden opgetreden: 14:30 voor de ingang van verzorgingshuis Rhederhof, aan de Worth Rhedenseweg, 15:00 uur bij Partycentrum “Ons Huis” aan het B. van Leeuwenplein, 15:45 uur bij COOP Rheden (allemaal richttijden).

Mensen die niet in de gelegenheid zijn tijdens deze rondgang te doneren, kunnen lege flessen inleveren bij COOP en de waarde doneren door op de doneerknop te drukken. ‘’Ook bent u van harte welkom om op maandagavond eens te komen kijken en luisteren tijdens de repetitie. In ons verenigingsgebouw staat een greenbag waarin de statiegeldflessen kunnen worden gedaan’’, besluit Melse. Verenigingsgebouw “de Muziekhal” is te vinden aan de IJsselsingel 17 te Rheden. De repetities vinden plaats van 19:45 tot 22:00 uur.

Kijk voor meer informatie ook op: www.march-showbandrheden.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden