Horecabedrijven in gemeente Rheden hebben zaken op orde

Foto: Pixabay

GEMEENTE RHEDEN – Afgelopen vrijdag heeft de gemeente Rheden 17 horecabedrijven gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving via een integrale controle. Dit gebeurde in de Week van de Veiligheid.

De controle had vooral een preventief karakter en was ook bedoeld om in gesprek te gaan met eigenaren en te informeren hoe het met hen gaat. Over het algemeen waren de zaken in orde. Er zijn geen grote overtredingen geconstateerd.

De gemeente heeft de controle uitgevoerd samen met een aantal veiligheidspartners, zoals Politie, gemeentelijke toezichthouders en de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit.

Resultaat controle

Bij de integrale controle zijn geen grote overtredingen geconstateerd behalve het feit dat een aantal bedrijven de papieren voor de kansspelautomaten niet op orde had. Daar zal bij een hercontrole nog een keer aandacht voor zijn.

Burgemeester Carol van Eert benadrukt het belang van integrale controles:

Het is belangrijk dat ondernemers zich aan de regels houden. Ondernemen blijft zo veilig en eerlijk. Gelukkig houden de meeste ondernemers in onze gemeente zich aan de regels en dat is goed. Want via de naleving van regels wordt ondermijning zo veel mogelijk uitgesloten. Tijdens de controle waren er ook goede gesprekken met de ondernemers. Is een ondernemer zich bewust van de risico’s door een pand te verhuren aan bijvoorbeeld een drugscrimineel? Als ondernemers zich hiervan meer bewust zijn, dan verhoogt dit een veilig ondernemersklimaat. En dat is voor iedereen prettig”

Gezamenlijke aanpak ondermijning

Criminelen uit de onderwereld maken steeds meer gebruik van diensten van de bovenwereld. Daarvan is sprake als criminelen misbruik maken van legale bedrijven om hun illegale praktijken mogelijk te maken Boven- en onderwereld raken zo met elkaar verweven. Door de vermenging van de onder- met de bovenwereld lijken criminelen soms onaantastbaar te zijn. Door deze ondermijning beïnvloeden criminelen de samenleving. Om ondermijning aan te pakken werkt de gemeente samen met verschillende veiligheidspartners op de thema’s drugshandel, witwassen, mensenhandel en zorgfraude.

Meld Misdaad (Anoniem)

Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, is het mogelijk naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen af te pakken, panden te sluiten en huurcontracten op te zeggen. Zo worden wijken en buurten weer veiliger. Inwoners en ondernemers kunnen helpen door alert te blijven en te melden. Verdachte situaties kunnen altijd gemeld worden bij via 0900 88 44. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen