Week van de gezondheid: Wekelijks wandelen door de Nationale Diabetes Challenge

Twintig inwoners uit Velp en omgeving voltooiden dit jaar de Nationale Diabetes Challenge. In de periode mei t/m september gingen zij van weinig bewegen naar kilometers wandelen en haalden samen de finish. Een paar weken na die finale is de groep nog steeds bij elkaar.

Iedere dinsdag start de groep vanaf het Gezondheidscentrum Velp. Op 19 oktober – dag drie van de Week van de Gezondheid – ontvingen zij een stappenteller als aanmoediging om door te gaan.

“Door mijn diabetes heb ik wat problemen met mijn voeten. Ik merk dat het steeds wat lastiger wordt om te lopen.” vertelt één van de deelnemers. “Toch wil ik graag behouden wat ik nog kan en daarom wil ik blijven oefenen en trainen. De Diabetes Challenge is daarvoor een fantastische manier. Ik heb al vaker meegedaan in andere plaatsen en heb hem nu ook in Velp gehaald!”.

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waar duizenden Nederlanders een wandel-uitdaging aangaan. Gedurende twintig weken wandelen deelnemers in een groep bij hun in de buurt. Dat doen ze samen met hun zorgverlener, welzijnsprofessional of een sportcoach. Samen werken zij toe naar een landelijke finaledag waar alle wandelgroepen uit heel Nederland samen komen. De challenge is niet alleen voor mensen met Diabetes, iedereen is welkom!

(Tekst gaat verder onder de foto)

De challenge is opgezet door Bas van de Goor, oud top-volleyballer en zelf voormalig diabetes patiënt. Onderzoek laat zien dat deelnemers zich fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Ward Mariman, directeur van samenwerkingsverband Een Plus moedigt de deelnemers aan: “Geweldig initiatief. Sinds een aantal jaren organiseren we vanuit het Gezondheidscentrum Velp jaarlijks een wandelgroep waarmee we met de challenge meedoen. Deze groep is sinds hun eerste training iedere week met elkaar blijven wandelen. Dat is prachtig en dit moedigen we vandaag extra aan met deze stappentellers!”

Wandel- en beweegroepen in de buurt

Mee wandelen? Dat kan! Meld je aan bij de groep in Velp, die iedere dinsdag om 10.00 uur vertrekt vanuit het Gezondheidscentrum. Naast deze groep zijn er in jouw buurt verschillende wandel- en beweeggroepen. Zoek je een leuke beweegactiviteit en andere liefhebbers waarmee je dit kunt doen? Dan is dit misschien wat voor jou. Neem contact op met de Beweegcoach van Sportbedrijf Rheden. Zij weten welke groepen er zijn, kijken wat bij jou past en gaan gerust een keer mee voor een prettige start.

Week van de Gezondheid

Van zondag 17 oktober t/m vrijdag 22 oktober is het de Week van de Gezondheid voor de gemeenten Rheden en Rozendaal. Iedere dag staat een gezonde gebeurtenis, project of verhaal in de schijnwerpers. Hiermee wordt het nieuwe Preventieakkoord voor Rheden & Rozendaal gelanceerd: Samen Sterker Gezond. Een grote groep organisaties sloten dit akkoord voor de zomer, met plannen en concrete acties die de gezonde keuze dichterbij brengen. Drie thema’s staan centraal: lekker in je vel (gezonde leefstijl), wijs met geld (financiële gezondheid) en samen sterker (ontmoeten en sociale contacten). Kijk ook op www.samensterkergezond.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

(Foto: Ward Mariman – directeur van Stichting Een Plus Samenwerking – samen met de deelnemers die de Nationale Diabetes Challenge voltooiden)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen