Guus Dijkhuizen overleden

Foto: Guus Dijkhuizen

VELP – De in Velp woonachtige schrijver, publicist en galeriehouder Guus Dijkhuizen is zondagmorgen 20 oktober overleden. Dijkhuizen was al enige tijd ernstig ziek.

Guus Dijkhuizen kwam begin jaren ’80 naar Velp en was de oprichter van voormalig Kunsthuis 13, een ruimte voor beeldende kunst, muzikale en literaire evenementen en theater. Na zijn vertrek bij Kunsthuis 13 ontving hij een Koninklijke onderscheiding en startte Galerie Klas Vijf aan de Oranjestraat in Velp. 
Dijkhuizen werd in 1937 geboren in Amsterdam en groeide op in pleeggezinnen en tehuizen. In 1964 richtte hij het blad Gandalf op, een vrijzinnig blad met literaire bijdragen, humor en ontluikende erotiek, hij werkte ook voor de tijdschriften Avenue en de Gids. Later richtte hij zich onder meer op het schrijven van boeken en verhalenbundels. Eind september verscheen zijn laatste boek ‘Narigheid en ribfluweel’. Het eerste exemplaar reikte Dijkhuizen vanaf zijn ziekbed uit aan schrijver Thomas Verbogt. In 2012 verscheen zijn indrukwekkende en hartroerende meesterwerk ‘Met Pa valt niet te feesten’.
Eerder dit jaar werd bij Guus Dijkhuizen asbestkanker geconstateerd. Hij werd ‘thuis’, in Galerie Klas Vijf, verpleegd en overleed zondagmorgen 20 oktober. Guus Dijkhuizen is 76 jaar geworden.
Foto header: Edward Brantsen, illustrator, maakte de tekeningen bij de verhalen in het laatste boek van Guus Dijkhuizen.
Lees ook:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
article
16993
VELP – De in Velp woonachtige schrijver, publicist en galeriehouder Guus Dijkhuizen is zondagmorgen 20
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/16993/guus-dijkhuizen-overleden/
2013-10-20T14:51:57+00:00
https://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2013/10/jjx6ntkvq5ajfjxyik93eq6bl-guus-dijkhuizen.jpg
Nieuws