Week van de gezondheid: Samenwerken aan een sterker en gezonder Rheden en Rozendaal

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Samen Sterker Gezond leven, dat is waar de gemeenten Rheden en Rozendaal voor staan. De afgelopen periode werkten de gemeenten, tientallen organisaties, instellingen, bedrijven en verenigingen aan een Preventieakkoord Rheden Rozendaal.

Op donderdag 20 oktober bekrachtigden zij de samenwerking door het preventieakkoord te ondertekenen. Meer partners kunnen zich aansluiten en in 2022 en 2023 komen initiatieven in aanmerking voor een financiële bijdrage en ondersteuning.

In dit preventieakkoord staan  stappen om te komen tot allerlei acties in de dorpen van Rheden en Rozendaal. Met als doel dat meer inwoners zich lekker(der) in hun vel voelen, financieel fit zijn meer energie krijgen en ook anderen kunnen helpen. Door meer samen te werken, open te staan voor vragen en ideeën van inwoners, door vroegtijdig signalen te zien en vrolijke en laagdrempelige activiteiten te ondernemen die mensen verder helpen. Iedereen met een goed idee kan zich aansluiten.

Sluit aan als partner!

Het preventieakkoord is een plan van en voor de Rhedense en Rozendaalse samenleving. Allerlei betrokken organisaties en inwoners ontwikkelen zelf initiatieven en zoeken de samenwerking. partner. In 2022 en 2023 is er ruimte voor nieuwe kansrijke initiatieven en kun je met een gezamenlijk plan een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Het rijk stelt hiervoor per jaar €40.000 beschikbaar. Heb jij als organisatie of inwoner een mooi initiatief voor een gezond Rheden/Rozendaal? Sluit dan aan als partner en dien een aanvraag in.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Samenwerken aan een sterker en gezonder Rheden en Rozendaal

Kerngroep ondersteunt en beoordeelt plannen

Een kerngroep van gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties ondersteunen alle partners bij de uitvoering van de plannen. De kerngroep geeft advies over uitvoeringsplannen, verbindt betrokken mensen en organisaties aan elkaar en verdeelt het beschikbare uitvoeringsbudget. Alle informatie over de uitvoering van het akkoord is te vinden op www.samensterkergezond.nl.

Van landelijk naar lokaal akkoord

Het Preventieakkoord Samen Sterker Gezond Rheden Rozendaal is een lokale doorvertaling van het Nationaal Preventieakkoord, waarin 70 landelijke organisaties de handtekening hebben gezet om overgewicht, roken en te veel alcoholgebruik aan te pakken. Het lokale preventieakkoord sluit aan op twee van deze landelijke hoofdthema’s voor een gezonde leefstijl: overgewicht en roken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat veel mensen in beide gemeenten zich eenzaam voelen; dat is daarom het derde thema. Tot slot zetten de samenwerkende partijen zich in op activiteiten die mensen helpen om wijzer om te gaan met hun geld; hun financiële gezondheid.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden