Gemeente Rheden en Rozendaal zijn acht erfgoedbegeleiders rijker

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Acht vrijwillige rondleiders van Gelders Geologisch Museum, Kasteel Rosendael en De Dierense Sjoel dragen sinds vorige week de titel: erfgoedbegeleider. Met het certificaat van deze training ‘Van Rondleider naar begeleider’ zijn zij nu rondleider met een plus!

De erfgoedbegeleiders ontvangen groepen kinderen van de basisscholen voor actieve excursies, waarin de kinderen zélf op onderzoek uitgaan. Daarvoor hebben zij speciale lessen ontwikkeld in samenwerking met een erfgoedontwikkelaar.

Door het project ‘Reizen in de Tijd is erfgoededucatie toegankelijk voor de leerlingen van álle basisscholen in onze gemeente. ‘Reizen in de Tijd’ wordt mogelijk gemaakt door Cultuurbedrijf RIQQ, Gemeente Rheden en Rozendaal, Fonds voor Cultuurparticipatie, Erfgoed Gelderland, Cultuur Oost.

(Foto: educatief begeleiders van het Gelders Geologisch Museum en Kasteel Rosendael en Erfgoed Gelderland o.l.v. trainer Jolijn Rietbergen)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden