Heel Ellecom harkt krijgt oude straatvegersfiets

ELLECOM – Vorig jaar was de Werkgroep “Ik hark in Ellecom” zeer succesvol met haar aandacht voor de herrie en stank van bladblazers. De actie werd gewaardeerd door het publiek en bladblazers werden minder gebruikt

Donderdag 28 oktober kreeg initiatiefnemer Henk de Jong een oude straatvegersfiets aangeboden door wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden, de bedoeling is deze met “Ik buurt mee“-vouchers op te knappen en te gebruiken in het dorp.

Vanmorgen waren zo’n 20 buurtbewoners aanwezig bij de overdracht van de straatvegersfiets aan Henk de Jong door Gea Hofstede.

Henk de Jong heette iedereen hartelijk welkom op deze bijzondere dag. “Alvorens ik het woord geef aan Gea Hofstede gaan we even luisteren naar een kort muziekstukje gespeeld op de saxofoon. Is het u opgevallen hoe stil het was? Je hoorde de muziek maar daar boven uit de vogels!”

Gea Hofstede gaf in haar toespraak het belang aan van een goede en mooie samenwerking tussen dorpsbewoners om samen het blad te gaan ruimen en diegene helpen die dit niet meer kunnen vanwege gezondheid of ouderdom. “Daarom heeft de gemeente besloten niet de straatvegersfiets te leen te geven, maar aan de vrijwilligers van ‘Heel Ellecom Harkt’ te schenken. Ik hoop dat jullie met de vouchers van Ik Buurt Mee! het geld snel bijeen hebben om de fiets uit 1950 op te knappen. En om het geheel officieel af te sluiten gaan wij wat blad harken en in de bladkorf deponeren.”

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden