Ouderenbond “COSBO” in gesprek met de politiek!

Foto:

RHEDEN – Het “COSBO”, de overkoepelende organisatie van de ouderenbonden ASVR – KBO – PCOB, en belangenbehartiger voor álle senioren in onze gemeente heeft weer een Politiek Manifest geschreven. Evenals 4 jaar geleden hebben zij dit aangeboden aan alle politieke partijen die mee gaan doen aan de gemeenraadsverkiezingen van 2022.

Dit Politiek Manifest heeft de titel meegekregen “Rheden een seniorvriendelijke gemeente”. Uitgangspunt hierin is dat de mensen centraal moeten staan en niet de regels.

De vier (nader uitgewerkte) kernpunten zijn:

  1. Welzijn en Zorg
  2. Wonen
  3. Veiligheid
  4. Digitalisering

Inmiddels zijn er, met de helft van de politieke partijen, gesprekken geweest om de belangen van de senioren in de verkiezingsprogramma’s te krijgen. Gelukkig blijken al verschillende punten ook de aandacht te hebben in de diverse verkiezingsprogramma’s. Het “COSBO” hoopt, en gaat ervan uit dat de andere partijen zich nog gaan melden om in gesprek te gaan.

Ook is er de intentie om gedurende de komende raadsperiode met de politieke partijen in gesprek te gaan om zo ook de belangen van onze senioren op de juiste manier te behartigen.

Wilt u ook in het bezit komen van de digitale versie van dit Politiek Manifest zoals deze naar de politieke partijen is verzonden, mail dan uw verzoek naar: [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen