Nieuwe Ruimte Velp: Kunstenaar van de Maand Gérard Philipsen

VELP – Een nieuwe expositie is afgelopen zondag geopend bij Nieuwe Ruimte, deze keer was het aan Kunstenaar van de Maand Gérard Philipsen, samen met drie andere kunstenaars, om de expositieruimte te vullen.

De kunstenaars, en hun aanhang, waren aan het begin van de middag aanwezig in de expositieruimte aan de Oranjestraat. De enkele bezoekers konden toen al genieten van de werken van Gérard Philipsen. Dit waren driedimensionale portretten, gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen, alle als eerbetoon aan zijn overleden vrouw Ans.

Naast de werken van Gérard was er ook ruimte voor Madelon Overbeek, Adri van de Beukel en Fred Knippen. Drie kunstenaars waarmee Gérard in de jaren ’90 Kunst in Kwartier vormde. Een initiatief om de Arnhemse wijk Spijkerkwartier meer kleur te geven. Een collectief dat liet zien hoe kunstenaars samen een eenheid kunnen vormen en hun leefomgeving meer egard kunnen geven, iets dat Nieuwe Ruimte tegenwoordig in Velp en omgeving doet.

Rond twee uur zou de officiële opening zijn. Hiervoor vertrok een stoet richting de kerk van de NPB aan de Dr. Fabiuslaan, waar de opening gehouden zou worden. Voorop de stoet ging ‘Donna’ een van de ‘dames’ van Gérard, gedragen door Ellie Wouda. Vergezeld door ratel en klapper geluiden, en hier en daar een kreet van vreugde, trok de stoet door de straten van Velp als een Madonna festival in een Italiaans kustdorpje. Een grote vlag van Nieuwe Ruimte sloot de processie en werd bij aankomt bij de kerk opgehangen.

De Donna werd op een centrale plek in de kerk geplaatst, waarna de bezoekers binnenliepen.

Voor een gezellig gevulde zaal opende Ellie Wouda, in plaats van de afwezige Rob van Oosten, de expositie door te vertellen over de kunstenaars en hun gedeelde geschiedenis. Hierna waren er hapje en drankjes en konden de bezoekers, in kleine groepjes, terug naar de expositieruimte om daar al het moois te bewonderen.

Naast werk van Gérard, zijn ook de kleine schilderijen van Adri van de Beukel, waarop menselijke dieren, in al hun pracht, te zien zijn. Daarnaast de werken van Fred Knippen, grafische collages en de beelden, vaak van oude kopjes en ander porselein, van Madelon Overbeek.

Bij het intreden van het duister was de kerk nagenoeg leeg, op een enkele achterblijver die zich een laatste wijntje nog goed deed smaken. De organisatoren konden terugkijken op wederom een geslaagde, en vooral gezellige, opening.

De Expositie Donna is nog tot 19 december, elke zondag van 12:00 tot 17:00 geopend. Toegang is gratis. Oranjestraat 36a in Velp.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen