Online lezing over kansen en de bedreigingen van internet met Brenno de Winter

Foto: Brenno de Winter

DIEREN – De lezing van specialist in cyber security en internet privacy Brenno de Winter, maandagavond 29 november, zal vanwege de coronamaatregelen niet in de Bibliotheek Dieren, maar online plaatsvinden. Brenno neemt ons mee in de digitale jungle van het internet.

Wat gebeurt daar eigenlijk allemaal? Is deze wereld wel veilig? Welke sporen laten we achter en wat zijn daarvan de gevolgen?

Nieuwsgierig, onverschrokken, vasthoudend. Met die kwaliteiten laat onderzoeksjournalist en IT-expert Brenno de Winter geregeld van zich horen. Zijn kennis van- en ervaring met internetbeveiliging, privacy en halsstarrig tegenwerkende overheden die geen informatie willen delen, maken dat hij een veelgevraagd spreker is. Tijdens de coronacrisis heeft hij juist deze vaardigheden ingezet bij het ontwikkelen van de corona-app; mede met dank aan zijn kennis is deze app één van werelds meest veilige apps op het gebied van privacy. Daarnaast kan hij als geen ander ons bewuster naar ons eigen gedrag laten kijken in deze extreem snel veranderende wereld.

Over Brenno de Winter

Als je Brenno de Winter (1971) zou terugbrengen tot een handjevol data, zou dat er als volgt uit kunnen zien. Hij is schrijver, voormalig onderzoeksjournalist, specialist in cyber security en internet-privacy en begenadigd spreker. Als auteur schreef hij daarnaast diverse boeken, waaronder een roman, getiteld De rode hack. Zijn non-fictieboek Digitale stormvloed wordt vaak genoemd als ‘verplichte literatuur’ voor bestuurders en bedrijven die inzicht willen hebben in de kansen en bedreigingen van internet. Hoe moeilijk – of makkelijk – is hacken eigenlijk?

Toegangskaarten

De online bijeenkomst met Brenno de Winter is maandag 29 november van 19.30- 21.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of via de Bibliotheek Dieren, tel. 0313-41 54 76. Kosten: € 7,50 voor leden van de bibliotheek, € 10,00 voor niet-leden. Voor plusabonnementhouders is de lezing gratis bij te wonen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden