Nieuwe Ruimte start met Kunstuitleen bij Bibliotheek Veluwezoom in Velp

VELP – Vrijdag 3 december is de de Kunstuitleen van de stichting Nieuwe Ruimte, gestart in bibliotheek Veluwezoom aan Den Heuvel in Velp

Nieuwe Ruimte is geen onbekende op deze locatie. Van mei 2018 t/m. oktober 2020 presenteerde de organisatie 11 exposities met werk van de ongeveer 100 leden. De terugkeer van de bibliotheek naar haar oude locatie maakte een eind aan deze periode waarna Nieuwe Ruimte uitweek naar een nieuwe expositielocatie aan de Oranjestraat in Velp.

Nu is het gezelschap weer terug in de bibliotheek met de Kunstuitleen, een nieuw initiatief waarvoor een deel van de ruimte wordt gebruikt om het werk van de deelnemende kunstenaars te exposeren.

‘Voor Nieuwe Ruimte is de bibliotheek de uitgelezen plek om op een laagdrempelige manier de kunst onder de aandacht te brengen. Bovendien past de aanwezigheid van de Kunstuitleen van Nieuwe Ruimte bij de belangrijke taak die de bibliotheek heeft als podium voor kennis, participatie en ontspanning’.

Voor deelname aan de Kunstuitleen betaalt de abonnee eenmalig €20.- inschrijfgeld. Het lenen van een kunstwerk kost €10.- per maand, ongeacht de waarde van het werk, met een maximum uitleenperiode van ’n half jaar. Uiteraard is verlenging van de leentermijn mogelijk. Het leenbedrag komt volledig ten goede aan de kunstenaar. Aanmelden als abonnee kan door het formulier in te vullen dat beschikbaar is in de bibliotheek. Wekelijks is de vrijdagmiddag gereserveerd voor het halen of retourneren van werk. Met inachtneming van de coronamaatregelen werd op 3 december om 15 uur, door wethouder Marc Budel het startsein gegeven.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen