Eerste buurtkastje in Dieren in gebruik genomen

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Joyce Briegoos nam samen met wethouder Gea Hofstede het eerste buurtkastje officieel in gebruik in de wijk Stenfert in Dieren. Een buurtkastje is een soort keukenkastje met daarin levensmiddelen en verzorgingsproducten voor de buurt. Het kastje staat op een paal bij iemand in de voortuin langs de straat.

Elkaar helpen door te delen

Buurtkastjes zijn bedoeld om mensen met weinig inkomen te helpen en om voedsel- en productverspilling tegen te gaan. Ook plaatselijke winkeliers delen producten uit hun winkel. Stichting Het Werk(t) uit Spankeren maakt de buurtkastjes.

Waardecheques

Door het sparen van de Ik buurt mee! waardecheques zijn deze buurtkastjes mogelijk gemaakt. De spaaractie was zo’n succes dat er ook al gelijk een eerste vulling met verzorgingsproducten aangeschaft kon worden. Het plan is om in Dieren vijf buurtkastjes te plaatsen; drie in de wijk Stenfert en twee in Dieren Zuid.

Mee doen

Inwoners die mee willen doen met het initiatief van Joyce Briegoos kunnen zich aanmelden via [email protected]. Kijk voor meer informatie op de facebookgroep ’T Dierens buurtkastje die Joyce heeft opgezet.

Wethouder Gea Hofstede: 

“Wat een prachtig initiatief deze buurtkastjes: je mag pakken wat je nodig hebt en geven wat je kunt missen. Zo kun je als buren elkaar helpen op een simpele manier. Ik heb ontzettend veel waardering voor Joyce hoe ze dit idee heeft gerealiseerd. Zo maak je samen de buurt een stukje leuker en beter”. 

Buurtkastje - gemeente Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen