Informatie gezocht over firma Katz in Dieren

Foto: krant-Delpher

OPROEP –  In de periode 1876–1972 was in Dieren kunsthandel D. Katz, Schilderijen- en Antiquiteitenhandel N.V., actief. Vanuit panden aan de Spoorstraat en de Zutphensestraat werden talloze kunstwerken tentoongesteld en verhandeld.

Nathan en Benjamin Katz en hun nazaten beschikten niet alleen over een groot (inter-)nationaal netwerk, maar kregen bekendheid door hun kennis en ervaring van oude Nederlandse- en Vlaamse meesters. Ook werd er gehandeld in uiteenlopende antiquiteiten zoals keramiek, vazen, meubels en tapijten.

Kunsthandel Katz organiseerde regelmatig grote verkooptentoonstellingen die honderden bezoekers uit het hele land en het buitenland naar Dieren bracht. Voor velen was een bezoek aan de zalen van Katz een eerste bezoek aan een “museum”. De landelijke dagbladen besteedden regelmatig diverse kolommen aan deze, voor die tijd, nieuwe initiatieven.

Over de firma Katz is tot nu toe weinig geschreven. Afgezien van een aantal artikelen in kranten of weekbladen. Wij zijn bezig de geschiedenis van deze kunsthandel te onderzoeken en te beschrijven.

Wij nodigen iedereen uit die herinneringen heeft aan de firma Katz of die beschikt over informatie over de firma Katz met ons contact op te nemen. We willen het u zo gemakkelijk mogelijk maken door op maandag 24 januari 2022 van 19.00 tot 21.00 uur een spreekuur, in de ontvangstruimte van de Synagoge aan de Spoorstraat 33-57 in Dieren, te houden. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Namens: Peter Hellema: [email protected] en Joop Marsman: [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen