Training Samen Dementievriendelijk in gemeente Rheden

Foto: Alzheimer Nederland

GEMEENTE RHEDEN – In samenwerking met Netwerk Dementie Arnhem e.o. en Alzheimer Nederland biedt de gemeente Rheden de training ‘Samen Dementievriendelijk’ aan. De training is, als de coronamaatregelen het toelaten, op donderdag 20 januari 2022.

Hoe herken je geheugenproblemen en dementie en hoe ga je daarmee om? Dat zijn vragen die in deze training aan de orde komen.

Wat is dementie

Dementie is een verzamelnaam voor meer dan vijftig ziekten. De ziekte van Alzheimer is de bekendste. Bij dementie verwerken de hersenen informatie niet meer goed. Dit komt doordat de zenuwcellen en/of de verbinding tussen de zenuwcellen kapotgaan. Een op de vijf mensen krijgt dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie.

Netwerk Dementie Arnhem e.o.

Begin 2021 sloot de gemeente Rheden zich aan bij het Netwerk Dementie Arnhem e.o. Dit Netwerk  biedt praktische ondersteuning en zorg aan mensen met dementie en aan hun naasten. Het is een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten. Het netwerk is actief in de gemeenten Arnhem, Overbetuwe, Rheden/Rozendaal, Lingewaard en Renkum.

Aanmelden

Als de maatregelen het toelaten, is het mogelijk om op 20 januari de training te volgen op een locatie in de gemeente Rheden. Ook zullen er weer online trainingen worden ingepland. Aanmelden kan via de website van Netwerk Dementie Arnhem en omstreken  www.netwerkdementiearnhemeo.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen