‘Ik Hark in Ellecom’ vroeg inwoners van Ellecom hoe zij denken over haar activiteiten

Foto: rheden.nieuws.nl

ELLECOM – De werkgroep ‘Ik Hark in Ellecom’ staat voor handmatig (met de hark) de tuinen, gazons en openbare ruimte in Ellecom schoon te houden.

‘Ik Hark in Ellecom’ vroeg inwoners van Ellecom hoe zij denken over de activiteiten van de werkgroep in het najaar van 2021. De vragen van de enquête waren bijna gelijk aan de die van 2020.

39 mensen vulden het enquêteformulier in. (2020:43). 80% beoordeelt de werkzaamheden geweldig tot goed (2021: 72%), 20% vindt het werk niet zo goed tot slecht (2021: 28%). De enquête werd vooral ingevuld door mensen die de bladhark gebruiken of het blad laten liggen. 5 Mensen die bladblazers
gebruiken, gaven ook hun mening. 8 Mensen (24%) waren blij dat het nu een stuk rustiger is in Ellecom dan een jaar eerder.

De enquête geeft een indicatie hoe Ellecommers denken over de werkgroep. Het succes van de Ikbuurtmee! actie waarmee de werkgroep binnen enkele weken ruim 1.000 euro ophaalde voor de veegfiets, geeft aan dat het draagvlak voor Ik hark in Ellecom groot is.

Suggesties voor 2022 zijn er ook: meer voorlichting over het nut van natuurlijk tuinieren, meer mogelijkheden voor (kleinere) blad depots en vooral doorgaan. Eind 2022 gaan Ik Hark in Ellecom en de gemeente Rheden de acties evalueren en mogelijk uitbreiden naar andere dorpen in de gemeente.

De volledige uitslag van de enquete is te vinden op: Enquete 2021.

Kijk voormeer informatie ook op: https://www.facebook.com/ikharkinellecom.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen