In een kringloopwinkel in Dieren gekochte urn houdt gemoederen bezig

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Afgelopen week kwam een naar koopjes zoekende klant in een kringloopwinkel te Dieren, een gevulde urn tegen. Uit respect en het idee dat het hier om een mogelijke vergissing gaat heeft deze klant de urn gekocht en aan Rheden Nieuws gevraagd om een oproep te plaatsen op Facebook.

In geval van een menselijk fout en om de urn bij de rechtmatige eigenaren/familie terug te brengen hebben wij onderstaande bericht op Facebook geplaatst en is het inmiddels vele malen gedeeld en bekeken.

De urn stond bij de kringloopwinkel te koop als zijnde een mooi druppel-object, mogelijk niet wetende dat het hier om een van massief messing gegoten urn ging die de veelvoorkomende vorm van een traan heeft. De traan staat symbool voor het verdriet, het verlies van een dierbaar persoon of dier dat zo gemist gaat worden.

Omdat het hier om een object gaat waarvan je niet verwacht dat het in een kringloopwinkel te koop aangeboden wordt, kan het ook zijn dat het meegenomen is uit een inboedelverkoop. Ook het feit dat dit soort urnen nog steeds verkrijgbaar zijn en in diverse soorten en vormen gemaakt worden, doet vermoeden dat deze urn nog niet lang geleden in gebruik is genomen.

Niet duidelijk is of het crematiesteentje nog in de ongeopende urn zit, dit steentje wordt soms samen met de as in de urn bewaard. Het heeft als doel dat het crematorium de as na verbranding van het lichaam aan de juiste overledene kan linken.

Tot op heden heeft zich niemand gemeld die de urn mist, mocht dit het geval blijven dan zal de koper over een tijdje, uit respect, de inhoud ergens uitstrooien en/of de urn een eervolle plek geven.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen