Talentvolle Merle van der Lijke in regiofinale Prinses Christina Klassiek Concours

Foto:

DE STEEG/ENSCHEDE – De 17-jarige Merle van der Lijke staat in de regiofinale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Het jonge talent uit de Steeg viel op met haar digitale deelnamevideo tijdens de voorronde van het concours.

De regiofinale vindt plaats in het Muziekcentrum in Enschede, helaas nog zonder publiek, maar live op het podium voor een jury.

Talent

Merle is harpist en één van de zeven talenten die in verschillende categorieën meedoen om een plek in de Nationale Halve Finale van het concours te bemachtigen. Deze vindt plaats op 2 april in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. Merle doet mee in categorie 2 (15 t/m 19 jaar). Het regioconcours in regio Oost is het vijfde van in totaal zes regioconcoursen door het hele land. De voorrondes zijn digitaal, deelnemers konden een deelnamevideo met daarop hun performance inzenden en werden door een professionele jury beoordeeld. De regiofinale wordt opgenomen en de bekendmaking wordt op 20 maart uitgezonden via het YouTube-kanaal van het Prinses Christina Concours. Het optreden van Merle is in de week voorafgaand aan de bekendmaking op YouTube te bekijken.

Over het Prinses Christina Klassiek Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert al 55 jaar de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Aan het Klassiek Concours doen landelijk honderden jonge musici van 12 t/m 19 (zang 21) jaar in verschillende categorieën mee. De instrumenten variëren van viool tot bastuba, als de muziek maar klassiek is, in de ruimste zin van het woord. Een jury bestaande uit professionele musici beoordeelt de regiofinalisten. Van de feedback kunnen de musici leren en zo verder groeien. Dit jaar is de Regionale Finale voor een camera, in plaats van voor publiek. Op deze manier krijgen de musici toch een podium en leren ze hoe het is onderdeel te zijn van een videoproductie.

Het Klassiek Concours in regio Oost wordt ondersteund door ABN AMRO MeesPierson, BPD, Dioraphte, Fonds1818, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting de Weille Ogier, het Britten Jeugd Strijkorkest, Gemeente Enschede, het Orlando Festival, het Phion, het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel-Haersoldte Fonds, Provincie Overijssel, Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours en Symfonica Stadshagen. 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen