Adoptie lammetjes Rhedens Dorpsbelang in teken vrijwilligers

Foto: Rhedens Dorpsbelang

RHEDEN – Ieder jaar adopteert Rhedens Dorpsbelang lammetjes van de Rhedense schaapskudde. Daarvoor bedenken ze elk jaar een ander thema. Er zijn op dit moment grote thema’s, zoals de oorlog in Oekraïne en “me-too” zaken die volop in aandacht zijn en gelukkig ook de aandacht krijgen.

Dit jaar heeft Rhedens Dorpsbelang gemeend haar aandacht te geven aan 4 vrijwilligers zogenaamde ‘‘stille krachten’ die vaak onopgemerkt veel voor het dorp Rheden betekenen. Een goede reden om een lammetje naar ze te vernoemen en ze in het zonnetje te zetten.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Rhedens Dorpsbelang

De keuze van Rhedens Dorpsbelang is gevallen op;

Rob Nijenhuis is sinds 2015 de schoenmaker in de Dorpsstraat waar de deur altijd open staat voor een praatje. Rob is veelzijdig en betrokken bij het dorp. Hij zet zich op velen vlakken actief in voor het bestuur Centrum Rheden, ORDS, de organisatie van het Bonteschaap Festival, kerstboom op het plein, het Sint comité Rheden en 75 bevrijding Rheden. Rob is een organisator en verbinder.

Ien van de Bergh zet zich sinds 1985 actief in bij de SNOR, zij begon daar bij de grime en nam vervolgens de coördinatie op zich van de Sint om daarna als bestuurslid de werkzaamheden op zich te nemen van het overkoepelende secretariaat. Ien behoudt het overzicht binnen de SNOR en door haar helicopterview en ervaring zorgt zij mede dat alles voor de Sint en zijn pieten op rolletjes verlopen.

Jeroen Bernds begon als 16 jarige jongen bij Rheden voor Oranje als verkeersregelaar waar hij al snel de coördinerende taken op zich nam. Sinds 2019 is hij medeoprichter van Verkeersregelaars Rheden. Vol passie en precisie regelt hij alle verkeersplannen en de inzet van vrijwilligers. Mede door zijn inzet draagt hij o.a. bij aan een veilige en verantwoorde intocht van Sint en de avond wandel 4-daagse in Rheden. Daarnaast steekt hij graag de handen uit de mouwen voor het goede doel zoals kerstbomen kappen in het bos voor het KWF kankerbestrijding.

Marco van der Meijde werd mede door lidmaatschap van zijn zoon in 2010 lid van March & Showband Rheden. Sindsdien is Marco actief betrokken geraakt bij de vereniging. Niet als muzikant, wel op andere verenigingszaken zoals algemeen bestuurslid voor de jeugd en sinds 2020 als secretaris. Marco begeleiden en ontfermde zich over de leerlingen en muzikanten van Jong Rheden. Daarnaast steekt hij graag zijn handen uit de mouwen voor de oliebollenactie, sint intocht lampionnenoptocht, en schaapsscheerdersfeest, een vrijwilliger waar je altijd op kan rekenen.

De lammetjes zullen naar jullie vernoemd worden en mede op die manier zullen jullie zichtbaar blijven.

Wil jij ook een lammetje adopteren? Of meer informatie? Kijk dan ook op www.schaapskudde.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen