De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN/VELP – Mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij de belastingaangifte kunnen vanaf 23 maart terecht bij de inloopspreekuren van de Bibliotheek Veluwezoom en Incluzio Rheden. In de Bibliotheek Dieren en de Bibliotheek Velp wordt hulp geboden bij het invullen van de aangifte.

De hulp is gratis en voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek.

De hulp bestaat uit:

  • het checken of opnieuw activeren van je DigiD
  • het controleren van de papieren die nodig zijn om de aangifte te kunnen doen
  • het digitaal invullen van de Belastingaangifte

Inloopspreekuren

De inloopspreekuren zijn voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. Deelname is gratis, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig. In de Bibliotheek is een folder beschikbaar waarin staat welke gegevens meegenomen moeten worden om de aangifte te kunnen doen. Deze informatie is ook te vinden via http://www.bibliotheekveluwezoom.nl/belastingdienst.

  • woensdag 23 maart van 10.00 – 12.30 uur in de Bibliotheek Dieren
  • vrijdag 25 maart van 10.00 – 12.30 uur in de Bibliotheek Velp
  • zaterdag 26 maart van 10.00 – 12.30 uur in de Bibliotheek Dieren
  • vrijdag 1 april van 10.00 – 12.30 uur in de Bibliotheek Velp

Computerfaciliteiten

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker.

Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Meer informatie: http://www.bibliotheekveluwezoom.nl/belastingaangifte.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen