Velps muzikaal talent in de prijzen

Foto: Majanka Fotografie

VELP – Wederom zijn de jonge muzikanten Julian en Valentijn Jeukendrup uit Velp in de prijzen gevallen bij het Britten Vioolconcours in Zwolle en de regiofinale van het Prinses Christinaconcours.

Julian (15) won bij het Britten Vioolconcours in Zwolle de Tweede Prijs in de categorie 13 tot 15 jaar. De jury zei over hem: “Julian speelt met een diepgaand begrip van de muziek. Hij neemt de luisteraars mee en geeft met veel overtuiging betekenis aan de muziek op een heel volwassen manier. De jury heeft genoten van zijn prachtige klank.” Julian heeft een Masterclass gewonnen bij Maria Milstein en een solo-optreden met het Britten Jeugdstrijkorkest.

Een opname van zijn uitvoering is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=HEIzFA9AfQI

(Tekst gaat verder onder de foto)

Valentijn Jeukendrup - Majanka Fotografie

Cellist Valentijn (12) won de Eerste Prijs in de regiofinale van het Prinses Christinaconcours. In de Grote Zaal van het Muziekcentrum Enschede speelde hij de “Variaties op één snaar op een thema van Rossini” van Nicolò Paganini. Uit het juryrapport: “Valentijn heeft met zijn goede techniek en zangerige toon de jury overtuigd van de mogelijkheden van zijn instrument. Met zelfvertrouwen, muzikaliteit en virtuositeit heeft hij een hele mooie uitvoering neergezet.” Naast de ABN AMRO Mees Pierson prijs won hij de Nationale Halve Finaleprijs.

Het optreden van Valentijn is hier te beluisteren:

Valentijn Jeukendrup | Regiofinale Oost – YouTube

Beide jonge musici zijn binnenkort te horen in de regio: op 22 mei treden zij op in Kasteel Doornenburg, begeleid door Ensemble Cantico d’Archi. Julian speelt daarnaast op 17 april om 15.00 uur in de Concertzaal in Oosterbeek.

Ook volgend seizoen zullen zij optreden in diverse concertseries in de regio.

(Foto’s: Majanka Fotografie)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen