Dierense scholier Vrijeschool Zutphen maakt bijzondere theatervoorstelling

spelersgroep-Alice-in-Underland
spelersgroep-Alice-in-Underland
Foto: Elise Spaander

REGIO – De 17-jarige Evelien Spaander uit Dieren heeft als eindwerkstuk een theatervoorstelling geschreven en geregisseerd waarmee ze een inclusieve voorstelling wil neerzetten, waarbij ook dove en slechthorende bezoekers kunnen genieten van het theater.

Als slechthorend persoon heeft ze helaas ervaren hoe het is om een theater te bezoeken waarbij ze tijdens de voorstelling onvoldoende kon volgen zodat ze zich geen onderdeel meer voelde van het publiek. Bijvoorbeeld tijdens een optreden van een bekende cabaretier waar enorm gelachen werd door het publiek, terwijl ze zelf zich steeds meer buitenspel gezet voelde door het missen van de grap.

Deze ervaringen zijn de grondslag voor haar eindwerkstuk: hoe maak ik een theaterstuk wat ook toegankelijk is voor mensen met een auditieve beperking? Dit alles heeft geresulteerd in de voorstelling Alice in Underland die te zien zal zijn in de grote zaal van theater De Hanzehof in Zutphen.

Naast het schrijven van het script heeft ze een theatergroep geformeerd, het stuk geregisseerd, contact gelegd met de Hanzehof, technici, sponsors etc.
Dankzij al deze inspanningen en de enorme inzet van een enthousiaste spelersgroep is het gelukt om op 16 april de voorstelling te kunnen geven. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Voor meer informatie over dit project, bezoekersinformatie en de kaartverkoop kunt u kijken op www.aliceinunderland.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen