Groep 7 van de Mauritiusschool Rheden staat stil bij vrijheid

Foto:

RHEDEN –  Op 16 april 2022 is het 77 jaar geleden dat Rheden werd bevrijd. Wim van Giessen (oud-voorzitter van het 4 en 5 Comité) heeft overleg gehad met de scholen en een voorstel gedaan om ieder jaar met een andere schoolklas aandacht te besteden aan de bevrijding van Rheden.

Dit jaar besteedt groep 7 van de Mauritiusschool aandacht aan de bevrijding van Rheden bij het Herdenkingsmonument Joodse onderduikers. In 2023 zal De Holtbanck met een schoolklas hier aandacht aan besteden.

Wim vindt het belangrijk dat de kinderen in deze tijd niet vergeten dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. “Gezien de situatie in Oekraïne worden we op dit moment dagelijks geconfronteerd met het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is”.

Bij deze is iedereen van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

  • Datum: dinsdag 19 april
  • Tijdstip: 13.00 uur
  • Plaats: Herdenkingsmonument Joodse onderduikers Rheden (Worth Rhedenseweg, hoek Steenbakkersweg)

tegel-herdenkingsmonument-Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen