‘Ikbuurtmee!’ voor verdere verfraaiing bij de Oude Jan in Velp

11 apr 2022, 17:18 Nieuws
oude jan martin idema
Martin Idema
VELP - Rond 15 april ontvangt elk huishouden in de gemeente Rheden opnieuw een ‘ikbuurtmee!’-waardecheque van € 7,50. Deze cheque kan men bestemmen voor een initiatief dat plekken leuker, beter en mooier wil maken.
De Stichting Vrienden van de Oude Jan heeft met de eerder aan haar gedoneerde waardecheques de ruimte bij het eeuwenoude kerkje aanzienlijk verfraaid: de historische Dr. Fabius-pomp is verplaatst en aangesloten op de waterleiding, er kwam een mooi informatiebord over het kerkje en de zes nieuwe lantaarnpalen zorgen voor een prima verlichting van de wandelpaden. Komende zomer worden de vier oude ‘aanstralers’ (schijnwerpers) vervangen door LED-aanstralers. Bij de Oude Jan wordt ‘ikbuurtmee!’ ook in praktijk gebracht door een grote groep vrijwilligers die de nieuw ingerichte buitenruimte onderhouden.
Met de cheques uit de komende ronde willen de Vrienden verlichting aanbrengen die de muren van de Oude Jan overal rondom het kerkje van onderen aanlicht. Deze zeer energiezuinige, dimbare verlichting wordt pal tegen de muren in de bodem aangebracht. De details van de eeuwenoude buitenmuren zullen daarna veel meer tot de verbeelding gaan spreken.
De Vrienden van de Oude Jan hopen dat velen hun cheque, en wellicht die van buren, vrienden en familie hiervoor beschikbaar willen stellen.Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen:
  • De cheque via de website ikbuurtmee.nl bestemmen voor de Oude Jan;
  • Het chequenummer(s) mailen aan dit initiatief via [email protected] ;
  • In de brievenbus doen op één van de volgende adressen in Velp, zo mogelijk vóór 15 mei:
Biesdelselaan 1-A2, Hoofdstraat 228-K (naast AH/Versgaard), Kastanjehof 16, Onder de Beumkes 23, Overhagenseweg 70, Sophiastraat 42, Vijverlaan 11, Zwanensingel 188, Herman Heijermansstraat 28.
Lukt het bovenstaande niet dan kan men tenslotte de Vrienden nog mailen via [email protected], zodat zij de cheque kunnen ophalen.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.