Uitgave van een nieuw boekje over het dorp Dieren

Foto: Jos Leeman

DIEREN – Vanaf 19 april 2022 is het boek Dieren in vroegere tijden, verhalen over mensen, gebouwen en gebeurtenissen geschreven door Jos Leeman te koop.

Uit het voorwoord:

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Dieren. Ik ben geboren in 1944 in de Hogestraat, dat was destijds de hoofdweg van Arnhem naar Zutphen. Een drukke straat dwars door het dorp. Dieren had vroeger een levendig winkelcentrum dat werd gevormd door de Kerkstraat, Hogestraat, Kruisstraat en Spoorstraat. De kerken, scholen, de huisdokters, het politiebureau, de apotheek, het postkantoor, de brandweer, ze waren allemaal in Dieren Zuid, in de straten tussen de spoorlijn en de IJssel.

Dieren Noord lag ver weg, met aan de grens toen nog de heide. Ik heb er van 1944 tot 1974 gewoond en heb er veel goede herinneringen aan over gehouden. Vanaf 2012 ben ik gaan schrijven over het Dieren van vroeger. Vrijwel alle verhalen in dit boek zijn eerder verschenen in het tijdschrift Ambt en Heerlijkheid van de Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal, jaargang 2012 tot 2022.

Onderwerpen zijn onder andere molens, kerken, scholen, markten, Oranjefeesten, kruideniers, fotografen, een banketbakker, een drogist, een leerlooier, een huisdokter, Dierens Harmonie Corps, de Schweer bey der Beckehof, Oostenrijkse woningen, diaconiewoningen en zwerfstenen.

Het boek bevat 28 artikelen, 242 bladzijden tekst en afbeeldingen, op A5 formaat, uitgegeven door uitgeverij ‘Dierenvroegerennu’ met ondersteuning van Wencel Maresch Journalistieke producties, ISBN/EAN nummer 978-90-9035760-7, verkrijgbaar bij Boekhandel The Readshop Diderna 6 in Dieren en bij Boekhandel Jansen & De Feijter Emmastraat 6 in Velp, kosten 15 euro. Het boek kan ook besteld worden via [email protected].  Verzendkosten 4,10 euro.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen