Rheden herdenkt en viert bevrijding op Heiderust

RHEDEN – Op zaterdag 16 april 2022 is het 77 jaar geleden dat de gemeente Rheden werd bevrijd. Om de oorlogsslachtoffers te herdenken en de bevrijding te vieren, was er op woensdag 13 april om 10.00 uur een bijeenkomst op Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust in Rheden aan de Lentsesteeg 21.

Om 10.00 uur werd iedereen van harte welkom geheten door Comité Heiderust 16 april, Kees van der Zwaard gaf een korte toespraak, gevolgd door locoburgemeester Dorus Klomberg namens gemeente Rheden. Waarna een aantal kinderen van verschillende scholen een gedicht voorlazen. Adjudant Lion van der Most nam het woord namens de veteranen.

Na het spelen van de Taptoe door het Senioren Orkest volgde 1 minuut stilte, waarna het 1e couplet van het Wilhelmus werd gespeeld.

Daarna werden er kransen gelegd door Gea Hofstede en Dorus Klomberg namens gemeente Rheden en een aantal veteranen, en volgde een defilé langs de monumenten door de schoollieren en legden zij  bloemen neer bij  de verschillende monumenten.

Voor en na de plechtigheid speelde het Rhedens Senioren Orkest. Na de herdenking was er een informeel samenzijn, waarbij kinderen en veteranen elkaar konden ontmoeten.

Vrijheid

Oorlogsslachtoffers mogen niet worden vergeten. Dankzij militairen en verzetsmensen leven wij in vrijheid. Velen van hen hebben hiervoor hun leven gegeven. Anderen hebben vreselijke herinneringen aan de oorlog overgehouden.

Iedereen was van harte welkom om op woensdag op 13 april samen te herdenken en te eren op Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust in Rheden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen