Financiële hulpverlener van het jaar 2022: Annika van der Mee 

Foto: gemeente Rheden

VELP – Op 12 april, was het zo ver! De winnaar van de verkiezing ‘Financiële hulpverlener van het jaar 2022′ werd bekend gemaakt op het Voorjaarscongres van de NVVK branchevereniging voor schuldhulpverlening, bewindvoering en sociaal bankieren. Annika van der Mee, werkzaam bij de gemeente Rheden, was één van de drie finalisten en won!

Koningin Máxima sprak met Annika en de twee andere finalisten over hun ervaringen als hulpverlener. De koningin is erevoorzitter van Schuldenlab.nl, de NVVK is één van de partners. Tijdens het congres nam ze een onderzoeksrapport in ontvangst naar het effect van financiële hulpverlening op de levens van mensen.

Annika: “Het was een bijzondere dag en ik heb ervan genoten! Natuurlijk niet alleen omdat ik genomineerd was voor deze prijs en tegen mijn eigen verwachting in won, maar ook omdat ik met de Koningin in gesprek mocht gaan. Het onderwerp schulden en financiële zorgen is veel te lang een onderwerp geweest waarover gezwegen werd. Wat mij betreft is die tijd voorbij. Mensen kiezen er niet voor om schulden te hebben. Het zijn vaak ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven die er voor zorgen dat de rekeningen niet meer betaald kunnen worden. En de impact van die schulden op het dagelijks leven is vervolgens ook weer enorm groot. Het is belangrijk dat deze mensen iemand naast zich hebben staan, die ze verder kan helpen. Helpen bij het aanpakken van de schulden, maar juist ook om de blik weer op de toekomst te kunnen richten. Want zonder toekomstperspectief en een doel in het leven, is het moeilijk om uit de vicieuze cirkel te stappen.”

Wethouder Gea Hofstede, portefeuille minima en schulddienstverlening, is uiteraard trots op Annika: “Annika verdient deze prijs als geen ander! Haar eigen bijzondere verhaal, de ervaring die zij meebrengt, alsmede haar mensgerichte aanpak in haar werk, maken haar tot de bijzondere hulpverlener.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen