Protestantse Gemeente Velp organiseert Groene Zaterdag

Foto: Protestantse gemeente Velp

VELP – Het Groene team van Protestantse Gemeente in Velp houdt op zaterdag 30 april haar eerste Groene Zaterdag op het terrein van de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp. Het idee is om een keer per kwartaal plastic afval te verzamelen op de vertrouwde route in Velp-Zuid, namelijk de wijdere omgeving van het Churchillplein. U geeft zich op door een mailtje te sturen naar [email protected] o.v.v. “Plastic inzamelen 30 april”.

Gelijktijdig wordt door de papiermeesters van de kerk het oud papier ingezameld. Met de opbrengsten kunnen we onze eigen projecten van de Protestantse Gemeente Velp ondersteunen zoals momenteel het sparen voor een tweede klavier op het orgel in de Grote Kerk. U kunt daar trouwens ook uw plastic doppen afgeven voor het KNGF-project Geleidehonden en houdbaar voedsel voor de Voedselbank.

Op de eerste Groene Zaterdag benut u ook welkom voor een kopje koffie en een praatje. Als het bevalt kan dit het startsein betekenen van meer projecten en activiteiten. Wij hebben allerlei ideeën voor de inzameling van nog meer zaken zoals frituurvet (voor schone biobrandstof) en koffiedik (voor oesterwammen), voor samenwerking met andere groeperingen zoals het Repair Café en de afdeling Herenboeren Arnhem-Velp!

De organisatoren begroeten u graag.

Samen maken we de wereld en de aarde een stukje beter en mooier.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen