Bevrijding van Dieren herdacht

DIEREN – Afgelopen vrijdag 15 april 2022 werd de bevrijding van Dieren herdacht bij het Monument in het Carolinapark aan de Hogestraat in Dieren.

De herdenking, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Oranjerie was om 13.30 uur, Ap Lammers heette alle aanwezigen van harte welkom, waarna hij het woord gaf aan locoburgemeester Dorus Klomberg, hij benadrukte in zijn toespraak dat wij blij moeten zijn, omdat wij in vrijheid kunnen leven. “Dat is elders wel anders. kijk maar naar de oorlog in Oekraïne waar burgers zo maar worden gedood en/of gemarteld”.

Namens de veteranen sprak Adjudant Lion van der Most over de militaire dienst en dat wij gezamenlijk elkaars landen moeten helpen en verdedigen. “Ik ben hier met mijn manschappen die uitgezonden zijn geweest in diverse landen maar gewond zijn geraakt en onder mijn commando weer trainen om daarna terug te keren naar hun peloton”.

Hierna lazen leerlingen van de Koningin Emmaschool een gedicht of verhaal voor. Waarna de Last Post werd geblazen, gevolgd door een minuut stilte. Het Wilhelmus werd gezongen door het Dierens Mannenkoor en de  aanwezigen terwijl de vlag werd gehesen.

Bij het monument werden door locoburgemeester Dorus Klomberg en wethouder Gea Hofstede namens de gemeente Rheden een krans gelegd, zo ook door Lion van der Most en veteraan E. van der Brenk. Twee kinderen van de Koningin Emmaschool legden ook een krans bij het monument gevolg door het bestuur van Stichting Vrienden van Oranjerie, het bestuur van de Dierense Oranjestichting en als laatste het bestuur van het Buurtschap van Dieren.

Na de kranslegging volgde het defilé langs het monument, waarbij de leerlingen en belangstellenden een bloem bij het monument konden leggen. Hierna werd de plechtigheid afgesloten en werd iedereen bedankt voor zijn aanwezigheid.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen