Wie hebben er allemaal een lintje gekregen in gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen‘ bij gelegenheid van Koningsdag 2022 reikte burgemeester Carol van Eert op dinsdag 26 april 2022 de volgende Koninklijke onderscheidingen uit.

(Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, tekst gaat verder onder de foto)

Mevrouw M.E. (Marlies) van Amerongen-Boomars: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw M.E. (Marlies) van Amerongen-Boomars

De onderscheiding werd uitgereikt in Boekhandel Jansen & De Feijter, Emmastraat 6 in Velp.

Mevrouw Van Amerongen-Boomars is een zeer actief, ondernemend maar vooral ook innemend persoon, buitengewoon betrokken en een prettig persoon om mee te werken. Ze doet wat ze belooft en levert hoge kwaliteit werk af, altijd met een glimlach. Zij is vanaf het oprichtingsjaar 2005 bij de Voedselbanken Nederland begonnen als vrijwilliger en gaat vanwege haar leeftijd en toenemende mantelzorg taken nu afbouwen. Mevrouw Van Amerongen-Boomars is al bijna 30 jaar voorzitter van de Stichting Vrienden van het H.A. Lorentzhuis in Velp. Zij bewaakt het beheer van de financiën en denkt mee hoe uitgaven in het belang van de bewoners gedaan kunnen worden. Ook draagt zij ideeën voor activiteiten en afdelingsuitjes aan. In 2008 is mevrouw Van Amerongen-Boomars met grote betrokkenheid gestart met vrijwilligerswerk bij Stichting Het Oeverhuis. Waar nodig springt zij in en biedt een luisterend oor aan bezoekers. Daarnaast beheert zij de website van de stichting.

Mevrouw Van Amerongen-Boomars woont in Velp.

(Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, tekst gaat verder onder de foto)

Mevrouw P.E.C. (Nel) Peters-Buurman: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw P.E.C. (Nel) Peters-Buurman

De onderscheiding werd uitgereikt bij de Rooms Katholieke begraafplaats aan de Bergweg te Velp. 

Mevrouw Peters-Buurman heeft duidelijke secretariële gaven waar andere bestuursleden graag op leunen. Zij zorgt voor de agenda van de vergaderingen, maakt het verslag en vergeet nooit iets. Daarnaast beheert en administreert zij de uitgifte van graven en bijzettingen. Mevrouw Peters-Buurman heeft veel werk verzet bij de oprichting van de Stichting Behoud RK Begraafplaats Bergweg Velp. Het is de combinatie van vakmanschap en overzicht wat haar werk zo bijzonder maakt en dat al ruim 20 jaar voor gemiddeld 20 uur per week op respectabele leeftijd.

Mevrouw Peters-Buurman woont in Velp.

(Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, tekst gaat verder onder de foto)

Mevrouw A.G. (Ansineke) van Oosterom-Boekhold: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw A.G. (Ansineke) van Oosterom-Boekhold

De onderscheiding werd uitgereikt in het Dorpshuis aan het Meester B. van Leeuwenplein 3 in Rheden.

Mevrouw Van Oosterom-Boekhold heeft zich vanaf het moment dat zij in de gemeente Rheden is komen wonen, rond 1970, getoond als iemand die dienstbaar en betrokken is ten opzichte van de samenleving. Haar gezondheidstoestand heeft haar er nooit van weerhouden vrijwilligerswerk te blijven doen of nieuwe initiatieven te blijven ontplooien. Door haar manier van optreden dwingt zij respect af bij de mensen met wie zij samenwerkt. Als lid van het CDA van de gemeenteraad van de gemeente Rheden, maar ook als bestuurslid van de CDA afdeling Rheden-Rozendaal en de organisatie van het CDA vrouwenberaad bij de provincie heeft zij blijk gegeven van een grote maatschappelijke en sociale betrokkenheid. Daarnaast is mevrouw Van Oosterom-Boekhold vele jaren actief geweest in de protestantse kerken van Rheden. Zo heeft zij er aan bijgedragen dat de Dorpskerk van Rheden ‘Fair-Trade-kerk’ is geworden en was zij initiatiefneemster voor de aanschaf van een regenboogvlag.

Mevrouw Van Oosterom-Boekhold woont in Rheden.

(Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, tekst gaat verder onder de foto)

Mevrouw A. (Ria) van Voorst-Lockhorst: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw A. (Ria) van Voorst-Lockhorst

De onderscheiding werd uitgereikt in de Ontmoetingskerk, Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren.

Mevrouw Van Voorst-Lockhorst heeft al vanaf 1979 meerdere functies bekleed als vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Dieren. Zij heeft zich op talloze manieren meer dan verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger binnen de kerkelijke gemeente. En dat altijd enthousiast en met tomeloze inzet, precisie en grote kundigheid. De taken en functies zijn voor gedecoreerde een middel en drijfveer om er vanuit haar geloof te zijn voor een naaste. Mevrouw Van Voorst-Lockhorst is een warme persoonlijkheid, altijd bereid iets voor een ander te willen doen. Ook op de basisschool van haar dochter was gedecoreerde betrokken: zij werd lid van de Ouderraad. Niet alleen om de praktische uitvoering, maar meedenken in de organisatie van grote evenementen zoals speldagen, maken van decors met de ouders en uitvoering van een musical. Ook werd zij lid van het bestuur van PCO Dieren en werkte mee aan het beleid op de Julianaschool, De Akker en De Boomgaard. In diverse subcommissies had zij inbreng om te komen tot een fusie, hetgeen resulteerde in de vereniging Prot. Chr. Basisonderwijs in de gemeente Rheden. Sinds 2017 is mevrouw Van Voorts-Lockhorst verbonden aan het Projectkoor Dieren. Zij houdt ledenlijsten bij, maakt roosters voor de catering,  en verspreidt posters en verzorgt alle communicatie rondom het Projectkoor.

Mevrouw Van Voorst-Lockhorst woont in Dieren.

(Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, tekst gaat verder onder de foto)

De heer F.H. (Fred) Haandrikman: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer F.H. (Fred) Haandrikman

De onderscheiding werd uitgereikt in de Protestantse Kerk, Kerkweg 2 in Spankeren.

Het C.V. van de heer Haandrikman start in 1985. Al 36 jaar zet hij zich als bestuurslid in voor de Stichting Hervormd Kerkelijk Centrum ‘De Kerkhorst’ in Spankeren, Laag Soeren en Dieren Noord-Oost. Zijn werkzaamheden zijn vaak voor het nut van het algemeen en worden meestal in groepsverband uitgevoerd en maakt een verbeterslag mogelijk. Veel mensen hebben profijt van zijn deskundigheid. Sinds 1989 is de heer Haandrikman lid van het bestuur van de Stichting Jut van Breukelerwaard. Het bestuur kent hem als een vriendelijke, zeer betrokken maar bovenal onvermoeibare meedenker en doener. De heer Haandrikman is ook voorzitter van het Energieteam Verbuursamen Dieren Noord-Oost. Dit team helpt bewoners met het verduurzamen van hun woning en wil wijkbewoners in Dieren Noord-Oost bewust maken van de uitdagingen die er liggen op het gebied van de energietransitie. De Stichting Dorpskerk Spankeren is opgericht in 2016 en de heer Haandrikman ondersteunt als vrijwilliger de stichting bij het bedienen van de facilitaire voorzieningen en draagt hij zijn kennis over aan de stichting.

Meneer Haandrikman woont in Dieren.

(Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, tekst gaat verder onder de foto)

Mevrouw C. (Corrie) Boom-de Ruiter: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw C. (Corrie) Boom-de Ruiter

De onderscheiding werd uitgereikt in De Peerdestal; Zutphensestraatweg 50, Ellecom

Voor mevrouw Boom-de Ruiter is vrijwilligerswerk geen vrijblijvendheid. Zij neemt haar taken zeer serieus en professioneel op zich. Mevrouw Boom-de Ruiter is een vrijwilliger waar je op kunt bouwen, onmisbaar voor de organisatie. Vanaf haar pensionering in 2006 heeft zij zich ingezet als vrijwilliger. Eerst bij Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) in Rheden, waar zij werd ingezet ter ontlasting van de mantelzorgers van terminale patiënten in de nacht: waken bij deze patiënten en er zijn voor de patiënt om mantelzorgers nachtrust te geven. Vanaf 2018 is zij zich ook in gaan zetten voor Stichting Stoer. Mevrouw Boom-de Ruiter heeft zich hiervoor om laten scholen tot huisbezoekconsulent in de gemeente Rheden. Vervolgens deed zij een opleiding tot ouderenadviseur, eveneens voor de gemeente Rheden. Zij verzorgt nu ook zelf opleidingen voor ouderenadvsieurs en maakt daarbij gebruik van ervaringen vanuit de praktijk. Maar dit was nog niet voldoende. Sinds juni 2021 heeft mevrouw Boom-de Ruiter ook nog de functie gesprekspartner levenseindevragen aan haar CV toe mogen voegen en is zij ambassadrice Positieve Gezondheid bij de KBO-PCOB.

Mevrouw Boom-de Ruiter woont in Ellecom.

(Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, tekst gaat verder onder de foto)

De heer A.A. (Auke) Walda: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer A.A. (Auke) Walda

Deze onderscheiding is door omstandigheden al eerder uitgereikt.

Los van de veelheid aan jarenlange vrijwilligersactiviteiten, is kenmerkend voor de heer Walda dat hij nooit opgeeft. Hij heeft talent om anderen voor zich te winnen en ook te enthousiasmeren dat zij van harte meedoen aan de desbetreffende activiteiten. De heer Walda initieert daarnaast ook graag nieuwe activiteiten die grondig voorbereid worden, ook op het vlak van financiën. Naast zijn grote inzet binnen de gemeenschap van de Protestantse Gemeenten van Arnhem en Velp, zet de heer Walda zich ook in voor de Stichting Sukarela Dian-darat. Hij is in de zomer van 2016 op eigen kosten meegereisd met het bestuur van de Stichting naar het dorp Dian-darat in de Molukken. De stichting zet zich belangeloos in voor het verbeteren van de leefomstandigheden in dit dorp. Na terugkomst is de heer Walda toegetreden tot het bestuur met als taak projectmanager.

De heer Walda woont in Velp.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen