Koningsdag op het Dorpsplein te Ellecom

ELLECOM – Op woensdag 27 april 2022 werd traditiegetrouw weer Koningsdag gevierd op het Dorpsplein in Ellecom, dat feestelijk geopend werd door Wethouder Marc Budel van gemeente Rheden. De Oranjevereniging van Ellecom had weer een mooi programma weten neer te zetten op Koningsdag.

Veel bewoners van Ellecom kwamen om 10.45 uur bijeen op het Dorpsplein, zij werden hartelijk ontvangen door voorzitter Tijl de Jonge van het Oranjecomité, “Ik ben blij u allen na twee jaar weer te mogen ontmoeten op deze schitterende zonnige Koningsdag en ik geef graag nu het woord aan onze dorpswethouder Marc Budel.”

Namens de gemeente Rheden heette Marc Budel ook alle aanwezigen hartelijk welkom. “Ik ben blij het verjaardagsfeest van onze Koning hier te mogen openen. Ik ga geen lange toespraak houden op deze prachtige dag, ik zou zeggen zing uit volle borst mee zo dadelijk als het Wilhelmus wordt gespeeld door muziekvereniging Excelsior, waarna de Koningsdag officieel geopend is als de vlag is gehesen waarbij een rondje oranjebitter niet zal- kon ontbreken. En ik wens u allen veel plezier vandaag.”

Kinderspelen:

Waarna de vele kinderen een fietstocht maakten op hun versierde fietsen door het dorp. Bij terugkomst kregen ze allen als bedankje een ijsje. Verder konden zij zich de hele dag vermaken met ouderwetse kinderspelen een voetbalspel op het luchtkussen. En vanaf 13.30 uur was er een kleedjesmarkt.

Heel Ellecom Bakt !

Ook was er een wedstrijd taartbakken, ”Wie wordt de Meesterbakker“ van het dorp! Nadat de lekkerste en mooiste taart was uitgekozen door de jury en de winnaar was gefeliciteerd, werden de taarten aangesneden en kon iedereen er van genieten.

Het was een zeer geslaagde dag voor alle betrokkenen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen