Wolf in Velp-Noord gesignaleerd

Foto:

VELP – De wolven laten zich steeds vaker zien op nieuwe plekken op de Veluwe, zo ook in Velp, een inwoner die afgelopen koningsdag naar huis ging, kwam op de splitsing Dennenweg/Biesdelselaan/Kluizenaarsweg rond middernacht een wolf tegen. Het laat zien dat wolven hun territorium vergroten om efficiënter te kunnen jagen.

Eerste waarneming Zuid-Veluwe 2020

Op beelden van een wildcamera op de Zuid-Veluwe is een wolf te zien bij een dood edelhert. Het is de eerste bevestigde waarneming van een wolf op de Veluwe.

Wolf verkent omgeving

Op de Veluwe leeft sinds een aantal jaren minimaal één paar roedels, wolven. Ook zien we ook dat de wolven gedurende de winter een steeds groter gebied verkennen. Of er meer ruimte is op de Veluwe voor nog meer roedels is niet duidelijk. Dit zal de wolf in de toekomst vooralsnog zelf bepalen, ook aangezien het dier niet bejaagd mag worden en een beschermde status heeft.

Voor- en tegenstanders

Er wordt al lang gediscussieerd over of Nederland wel de juiste plek is voor de wolf, desondanks vinden velen de wolf een schitterend dier en aangezien het vroeger ook in Nederland voor kwam, het hier mag en kan verblijven.

Inwoners van Velp maken zich ook zorgen.

“Als een wolf zich inmiddels over de wildrasters van Nationaal Park Veluwezoom, aan de randen van de bebouwde kom laat zien, wat dan..? Moeten we ons zorgen maken voor onze huisdieren, kippen, katten en konijnen…?”

Wolven Meldpunt

De waarneming van de wolf en de beelden zijn inmiddels als melding neergelegd bij het Wolven Meldpunt. Ziet u een wolf, of denkt u dat u een wolf gezien hebt? U kunt uw waarneming van een wolf of wolfspoor doorgeven via deze pagina. Op deze wijze komt de melding met de juiste informatie automatisch in de database van de Zoogdier Vereniging, zodat deze goed verwerkt kan worden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen