Muziek aan Huis+ in Velp en Rozendaal

Foto:

VELP/ROZENDAAL – Zondag 15 mei 2022 is de derde editie van Muziek aan Huis+ in Velp en Rozendaal, van 12.00 -17.00 uur. Dorpsgenoten kunnen op die dag genieten van optredens door opkomend en gearriveerd talent op 33 locaties: de huiskamers van particulieren en van instellingen.

Burgemeester Ester Weststeijn van Rozendaal zal de dag officieel openen in de kerk van Rozendaal, uiteraard gevolgd door muziek.

Huiskamers en meer

In totaal openen 22 ‘echte’ grote en kleine huiskamers hun deuren, maar ook in de woon- en zorginstellingen Nieuw-Schoonoord en Lorentzhuis wordt muziek gemaakt. Natuurlijk voor de bewoners, maar ook anderen kunnen daar komen luisteren. Andere bijzondere locaties met optredens die passen bij de verschillende sferen zijn in Rozendaal de Kerk en in Velp de Tuin van Sjef. En dan zijn er aan de randen van Velp nog het Koetshuis van Kasteel Biljoen, het pomphuis van het voormalige openluchtzwembad Beekhuizen en net als in 2019 een koeienstal aan de Zutphensestraatweg.

Doel Muziek aan Huis+

Muziek aan Huis+ wil via muziek en andere podiumkunsten de onderlinge ontmoeting tussen inwoners van Velp en Rozendaal bevorderen. Het is een festival voor en door dorpsgenoten. Alles gaat in principe met gesloten beurzen, want iedereen moet van de optredens kunnen genieten zonder financiële drempels.

Opa’s en oma’s, kinderen en kleinkinderen, buren en familie, jong en oud, mobiel en minder mobiel, iedereen is welkom. Het publiek kan naar eigen zin en smaak een programma samenstellen en van optreden naar optreden wandelen of fietsen. Ieder optreden duurt ongeveer een half uur. Het complete programma, met locaties, staat in de festivalkrant die bij boekhandel Jansen & de Feijter en andere plaatsen opgehaald kan worden. Of scan de QR-code:

Muziek-aan-huis-QR-code

In de krant is aangegeven welke locaties met een rolstoel toegankelijk zijn.

Derde editie met een plusje…

Op het festival is dit jaar behalve voor muziek ook ruimte voor andere podiumkunsten: theater, dans, poëzie, al dan niet gecombineerd met muziek. Vandaar het plus-tekentje achter de naam. Niet alleen muziek zorgt voor verbinding, dans en theater doen dat net zo goed.

Praktische informatie Muziek aan Huis+ in Velp en Rozendaal
• Zondagmiddag 15 mei 2022, 13.00 – 17.00 uur
• Officiële opening om 12.00 uur in De Kerk van Rozendaal. Iedereen is daar welkom.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen