Na 2 jaar afwezigheid weer een Dodenherdenking in Rheden

RHEDEN – Na twee jaar van afwezigheid was er weer een dodenherdenking op 4 mei 2022 bij het monument op het Rozenbos aan de Arnhemsestraatweg in Rheden, waarbij de burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden aanwezig waren.

Stille tocht

Nadat  belangstellenden vanaf de muziektent aan de Veerweg- Haverlandseweg in Rheden, en vanaf Landgoed Rhederoord aan de Parkweg in De Steeg met een stille tocht bij het Rozenbos waren aangekomen  rond 19.35 uur onder leiding van de Scoutinggroep De Rhedense Pioniers, sloten zij zich bij de andere aanwezige en genodigden aan. Het Rhedense Fanfarecorps, onder leiding van dirigent Harry van Bruggen speelde daar al enkele muziekstukken.

Welkom

Nadat  iedereen van harte welkom was geheten door Maud van Braam, voorzitter van het 4 en 5 mei comité van gemeente Rheden, volgden twee minuten stilte om 20.00 uur. Gevolgd door het Wilhelmus gespeeld door de muziekvereniging en gezongen door het Dierense mannenkoor. Zij brachten ook nog andere nummers ten gehore zoals Nearer my God to Thee van Lowell Mason en Vrede van G. Ficher.

Toespraak

Hierna was er een indrukwekkende toespraak van burgemeester Carol van Eert, en de declamatie door Nora Lens.

Krans – bloemlegging

De eerste krans werd gelegd door  het Comité 4 en 5 mei, de tweede krans namens de gemeente Rheden door burgemeester Carol van Eert en zijn echtgenote gevolgd door afgevaardigden van diverse organisaties uit de gemeente Rheden. Zij legden ook kransen en bloemstukken bij het monument, hierna werd de herdenking afgesloten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen