C.K.C. Rheko brengt ouderen uit Rheden in beweging tijdens de OldStars VitaliteitSpelen

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Om de fysieke en sociale voordelen van bewegen voor ouderen extra onder de aandacht te brengen, organiseert Korfbalvereniging C.K.C. Rheko een kick-off OldStars korfbal op woensdag 18 mei. Deze kick-off maakt deel uit van de Nationale Beweegweek voor Ouderen van het Nationaal Ouderenfonds.

Aanmelden voor de kick-off OldStars korfbal op 18 mei kan bij Len van den Bergh via [email protected]

OldStars bij Korfbalvereniging C.K.C. Rheko

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars korfbal in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis, de vereniging heeft materialen. Makkelijke kleding voldoet.

Het programma voor de kick-off op 18 mei 2022:

  • 14:00 inloop met koffie en thee
  • 14:30 OldStars korfbal training
  • 15:30 gezamenlijke afsluiting met hapje en drankje

Na de kick-off op 18 mei komt de groep wekelijks op vrijdag van 14.30 tot 16.00 uur bij de vereniging bij elkaar. Boordevol beweegprogramma met voor elke oudere wat.

In de week van 16 t/m 20 mei staat sporten en bewegen voor én door ouderen centraal. Met een boordevol programma vinden er door heel Nederland gezellige beweegactiviteiten plaats op sportverenigingen en bij woonzorgcentra in de buurt. Van OldStars sportdagen tot beweegbingo’s bij woonzorgcentra, er is voor iedere oudere wel een activiteit in de buurt. Als afsluiter van de beweegweek vindt op 20 mei voor de derde keer de Nationale Balkon Beweegdag plaats. Gesteund door de partners, Menzis, VML, KNGF en Wij Buurtsportcoaches en onder aanvoering van diverse ambassadeurs, waaronder Olga Commandeur, zal er bij honderden woonzorgcentra weer worden bewogen, gedanst, gezongen en bingo worden gespeeld. Voor een compleet overzicht en/of meer informatie over OldStars VitaliteitSpelen zie oldstars.nl/vitaliteitspelen.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen