Enorme CO2 winst en aardgasbesparing door gebruik waterstof in Rijnstate-Elst

Foto: Rijnstate

ARNHEM/ELST – De bouw van het nieuwe ziekenhuis in Elst krijgt steeds meer vorm. Dinsdag 10 mei 2022, is een grote waterstoftank gebracht die nodig is om het Ziekenhuis van de Toekomst energieneutraal te kunnen laten functioneren.

De tank is afkomstig uit Noorwegen en is over het water naar Nederland gebracht. Het laatste stuk van deze reis werd over de weg afgelegd. De tank is gemaakt van staal en weegt ruim 27.000 kilo. In de tank kan onder een bepaalde druk een flinke hoeveelheid waterstof worden bewaard.

Door het gebruik van waterstof voorkomt Rijnstate een geschat gasverbruik van 42.000 kubieke meter per jaar. Tegelijk stoot Rijnstate 1,1 miljoen kilogram CO2 minder uit. De elektriciteit die de waterstof naast warmte levert is goed voor een jaarlijkse vermindering van bijna 55.000 kg CO2.

Willem-Jan Hanegraaf, programmadirecteur Bouw Rijnstate-Elst:

“De tank speelt een belangrijke rol in de energievoorziening voor ons nieuwe ziekenhuis. Het is een belangrijke stap. We laten hiermee niet alleen zien dat we de voorop willen lopen in de zorg voor de toekomst maar ook hoe we dat willen doen. Ik merk dat naast zorginstellingen ook woningbouwverenigingen, industriële bedrijven en technische leveranciers onze ontwikkelingen in Elst nauwlettend volgen. Dat snap ik, ze zijn van harte welkom. We delen graag onze kennis en ervaringen.”

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.rijnstate.nl.

Waterstoftank - Rijnstate

 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen