Mantelzorgcafé in Rheden met informatie over het PGB, persoonsgebonden budget

Foto: MVT Rheden/Rozendaal

Is uw partner of kind gehandicapt of langdurig ziek? Zorgt u voor uw hulpbehoevende ouder(s)? Geeft u intensieve ondersteuning aan een familielid, vriend of buur? Dan hoort u bij de grote groep mensen die mantelzorg verlenen. Voor een ander zorgen kan heel bevredigend, liefdevol en inspirerend zijn, maar het kan ook veel energie vragen.

Daarom organiseert MVT (loket voor Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) mantelzorgcafés, bijeenkomsten van en voor mantelzorgers. Even los zijn van de zorg, in een ontspannen sfeer andere mantelzorgers ontmoeten.

In het mantelzorgcafé kunt u ervaringen en emoties delen, maar u kunt ook informatie krijgen die van belang kan zijn bij uw taak als mantelzorger.

MVT organiseert weer een mantelzorgcafé op: maandagmiddag 30 mei 2022 en het thema is deze keer het PGB ofwel persoonsgebonden budget.
Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben deze zorg zelf regelen.
Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb vertelt over wat een persoonsgebonden budget inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en hun naasten.

Aan de orde komt:

  • Wat is een pgb en wat zijn de verschillen met zorg in natura;
  • Wat komt er globaal kijken bij het beheren van een pgb;
  • Hoe maak je een bewuste keuze voor een pgb of er juist om je zorg op een andere manier te regelen
  • Waar vraag je een pgb aan en waar kun je terecht kunt voor meer informatie.

Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Na het thema is er ruimte om na te praten in de brasserie onder het genot van een hapje en een drankje.

Het mantelzorgcafé vindt plaats op maandagmiddag 30 mei in Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a te Rheden. Om 13.30 uur is de zaal open en om 14.00 uur start het programma. Ze sluiten af met een drankje en een hapje waarna om 16.30 uur de bijenkomst wordt afgesloten.
Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 25 mei via 026 3707070 op werkdagen tussen 9.30-11.30 uur of via e-mail: [email protected]

Wilt u meer informatie en advies over mantelzorg in de gemeente Rheden en Rozendaal? Kijk op www.mvtrheden.nl of neem contact op met MVT.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen