Het definitief ontwerp Zuider Parallelweg in Velp is klaar

Foto: frog-toilet-loo-session-funny

VELP – De riolering in de Zuider Parallelweg in Velp is meer dan 60 jaar oud en toe aan vervanging. Omdat hiervoor de weg open moet, is er ook gelijk gekeken naar de herinrichting van de weg.

Het definitieve ontwerp is nu klaar. Het ontwerp is het resultaat van overleg tussen bewoners en gemeente.

Gezien de lengte van de Zuider Parallelweg en de verschillen in het profiel, is besloten de Zuider Parallelweg in drie stukken op te delen:

deel 1: Laarweg – Larensteinselaan, deel 2: Larensteinselaan – Alexanderstraat en deel 3: Alexanderstraat – Emmastraat. Per deel is door bewoners en medewerkers van de gemeente Rheden een voorlopig ontwerp gemaakt. Dat voorlopige ontwerp is op 10 maart aan de overige bewoners getoond.

Reacties bewoners. Een aantal reacties zijn in het definitieve ontwerp verwerkt.

  • De verkeersdrempel in het deel tussen de Larensteinselaan en de Laarweg wordt verder de Zuider Parallelweg in verplaatst. Er komt een parkeerverbod in aan de kant van het spoor, direct na de bocht over een lengte van circa 6 meter.
  • Het gedeelte van de Zuider Parallelweg tussen huisnummer 3 en de Emmastraat is slecht verlicht. De gemeente kijkt samen met direct omwonenden of er plek is voor een extra lichtmast.
  • De gemeente bekijkt of de haag bij de kruisingen met de Larensteinselaan en de Alexanderstraat over een beperkte afstand verlaagd kan worden voor een beter zicht op de kruisingen.
  • De loop-/parkeerstrook in het deel tussen de Alexanderstraat en de Emmastraat is op twee plaatsen aangepast om extra parkeergelegenheid te creëren of het parkeren gemakkelijker te maken.

Het definitieve ontwerp is te bekijken via: www.rheden.nl/zuiderparallelweg

Wethouder Marc Budel: “Burgerparticipatie staat hoog bij ons op de agenda. Daarom vind ik het extra belangrijk om te zien dat de ideeën en denkkracht van onze inwoners benut zijn om het definitieve ontwerp voor de Zuider Parallelweg nog beter te maken. Daarmee kan het riool straks weer decennia lang mee en is de weginrichting meer in lijn met wat aanwonenden belangrijk vinden”

Planning

Het definitieve ontwerp wordt nu verder uitgewerkt voor de aanbesteding. In maart 2023 hoopt de gemeente te starten met de uitvoering. De planning hangt af van de beschikbaarheid van de benodigde grondstoffen en materialen en de kostenstijgingen.

Aanwonenden krijgen een aantal weken voor start van het werk informatie over de definitieve planning.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen