Gespreksavond over Laag-Soeren en ‘t Sprengenhus

Foto: Theo Jansen

LAAG SOEREN – De gemeente Rheden gaat op woensdag 1 juni 2022 met inwoners van Laag-Soeren in gesprek over hoe de leefbaarheid en levendigheid van het dorp Laag-Soeren verbeterd kan worden en welke rol ‘t Sprengenhus en de sportvelden hierin kunnen spelen. Wethouder Gea Hofstede opent de avond in Kulturhus ’t Sprengenhus.

Aanleiding voor deze bijeenkomst

Woningstichting Veluwonen heeft bij de gemeente een verzoek ingediend voor verruiming van de functies van ’t Sprengenhus. De gevraagde extra functies zijn gericht op het in stand houden van ’t Sprengenhus. Bijvoorbeeld een lichte bedrijfsbestemming, zoals kantoren. Maar ook de uitbreiding van de horecavoorziening voor inwoners en toeristen die Laag-Soeren bezoeken of passeren.

Uitgangspunt is dat ’t Sprengenhus onderdak blijft bieden aan verenigingen, culturele organisaties, de huiskamer en indoor sportvoorzieningen.

Onder voorwaarden besloot het college van B&W om in te stemmen met nader onderzoek van de wenselijkheid van deze functieverruiming.

Inwoners van Laag-Soeren hebben een brief ontvangen waarin zij worden uitgenodigd mee te praten over welke behoeften en concrete ideeën er in het dorp zijn. Zij kunnen zich tot 28 mei 2022 aanmelden voor de avond.

Meer informatie is te vinden op www.rheden.nl/laagsoeren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen