Installatie nieuw college gemeente Rheden

De nieuwe wethouders vlak na hun installatie.
Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Dinsdagavond 31 mei 2022 presenteerde de fractievoorzitter het coalitieakkoord ‘Groener, Socialer, Dichterbij’. Daarna zijn tijdens de raadsvergadering Paul Hofman, Ronald ter Hoeven, Gea Hofstede en Dorus Klomberg benoemd tot wethouders voor het nieuwe college van Rheden.

Paul Hofman (GroenLinks) en Ronald ter Hoeven (GPRB/B) zijn nieuw als wethouder. Gea Hofstede (PvdA) en Dorus Klomberg (D66) gaan door als wethouder. De komende periode gaan de wethouders de gemeente in om kennis te maken met inwoners, bewonersverenigingen en ondernemers.

Formatieproces afgerond

Met het bespreken van het coalitieakkoord en de benoeming van de wethouders tijdens de raadsvergadering van 31 mei is dan het formatieproces onder leiding van de formateur Leo Bosland afgerond.

Speerpunten coalitieakkoord

De ambities voor de komende bestuursperiode zijn groener, socialer en dichterbij. Zo ligt de focus op het verder verduurzamen van de samenleving met aandacht voor klimaat en natuur. Ook wil het college het welzijn van de inwoners vergroten en ondersteuning geven aan mensen die het niet op eigen kracht kunnen. Het realiseren van deze ambities gaan ze samen met de inwoners doen.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen