Programma Zomerfeest Ellecom 2022

Foto: Zomerfeesten Ellecom

ELLECOM – Met trots presenteert de organisatie van het Zomerfeest 2022 in Ellecom, het programma voor het feest, dat dit jaar wordt gehouden op 2, 3 en 4 juni.

De pauze duurde erg lang na het laatste zomerfeest in 2019. Nu is het tijd om elkaar en onszelf weer in de schijnwerpers te zetten door theater op het dorpsplein, met als thema: BROADWAY!

Broadway is één van de grote straten in New York vol wolkenkrabbers, felgekleurde reclameborden en theaters met succesvolle musicals. Meedoen in een Broadway-show wordt door veel artiesten gezien als het ultieme succes. Het kleine Ellecom krijgt sterallures!

De muziektent en het dorpsplein zijn dit jaar dé locatie – the place to be – van het zomerfeest. In veel straten worden de scripts al geschreven, rollen verdeeld en maffe kostuums ontworpen.

Een paar mooie ontwikkelingen uit het dorp zet de organisatie graag in de spotlights. Zo heeft Ellecom sinds 27 maart een openbaar toilet. Op diezelfde dag konden de inwoners van Ellecom Muziekvereniging Excelsior ook eindelijk weer horen spelen. De muziektent zoals deze bedoeld is! Dichtbij de muziektent, aan de rand van het dorpsplein staat sinds kort een robuuste dorpsbank. De natuurspeelplek met de waterpomp is nu nog meer een plek waar jong en oud gezellig bij elkaar kunnen komen. Ook sportclub EDS is zo’n ontmoetingsplaats voor alle leeftijden.

De club heeft een sportieve groei doorgemaakt met onder andere de aanleg van een blauwe padelbaan. Veel Ellecommers zetten zich actief in als vrijwilliger bij bovengenoemde en ook vele andere activiteiten.

Jullie verdienen een groot applaus!

De vele stichtingen, verenigingen, clubjes en gezelschappen in Ellecom kunnen niet zonder. Dat geldt ook voor de Oranjevereniging. De organisatie kan, tijdens het zomerfeest tientallen extra vrijwilligers gebruiken om het feestterrein op te bouwen, schoon te houden, om de zeskamp te begeleiden, voor de muntverkoop, bardiensten en noem maar op.

Wil jij ook een handje helpen? Je bent meer dan welkom.

En dan nu: licht uit, spot aan! Er ligt een prachtig programma klaar om elkaar (weer) te ontmoeten, vrolijk uit te dagen en plezier te beleven. De organisatie wenst iedereen een gezellig en superleuk zomerfeest, als vanouds!

Programma Zomerfeest

Zomerfeest donderdag 2 juni:

14:30 uur Ouderenmiddag

De 60 plussers onder ons kunnen deze middag genieten van een gezellig samenzijn met koffie en gebak, een drankje en lekkere hapjes. We hebben geweldige activiteiten met heel bijzondere prijzen, gepresenteerd door charmante gastvrouwen. Aansluitend eten we met elkaar. Locatie: MFC Nieuw Bergstein.

20:00 uur Opening Zomerfeest

Officiële opening van het Ellecomse Zomerfeest 2022 door Theo van Berkel. Locatie: feesttent dorpsplein.

20:15 uur Pubquiz 4.0

Het begint een traditie te worden: een feesttent vol goedlachse, maar bloedfanatieke teams die al hun kennis in de strijd gooien voor de eervolle winst. Wie heeft de beste algemene kennis en welk team heeft de slimste specialisten meegenomen? De enthousiaste en ervaren quizmaster zorgt met zijn assistenten voor een afwisselende, gezellige en avondvullende pubquiz. Locatie: feesttent dorpsplein.

Zomerfeest vrijdag 3 juni

15:30 uur Kindermiddag

Rarara, wat gaan we doen? Denk aan een spelletje, muziek, cijfers en aan wat geks! Ben je nieuwsgierig?! Kom naar de kindermiddag, want het wordt hartstikke leuk! Neem je ouders of verzorgers mee dan maken we er samen een feestje van! Locatie: feesttent dorpsplein.

18:30 uur Vogelschieten

De hoogste tijd om, na de coronajaren en een heftige onweersbui in 2019, de traditionele strijd te voeren om de titel Schutterskoning(in) van Ellecom. De huidige koningin, Minke Oldenbeuving, regeert al sinds 2018! Zij zal om 18:30 uur het eerste schot lossen. Komt dat zien! Let op! Dit jaar vindt het vogelschieten plaats midden in het dorp, op het dorpsplein. Deelname vanaf 18 jaar. Inschrijven ter plekke. Kosten: €5,- Legitimeren is verplicht! Om oponthoud bij het inschrijven te voorkomen, vragen we je vriendelijk de strook achter in het boekje ingevuld mee te nemen. Voor de jongeren van 8 t/m 17 jaar is er op dezelfde locatie een wedstrijd boogschieten. Na het vogelschieten snel omkleden voor het themafeest. De Schutterskoning(in) van Ellecom 2022 wordt zaterdag gekroond en toegejuicht!

21:00 uur Themafeestavond ‘Broadway!’

Hooggeëerd publiek, welkom in ons theater! Broadway staat voor groots, meeslepend, glitter en glamour. Broadway is van de rode lopers en pluche stoelen. Denk aan shows zoals Cats, the Phantom of the Opera en the Lion King. De Schutterskoning(in) van Ellecom 2022 krijgt podium bij de officiële kroning aan het begin van de avond. Daar maken we met elkaar een show van!

Vrijdagavond, verkleed- en feestavond met coverband Cherry & The Sugarstuds.

Cherry & The Sugarstuds bestaat uit professionele muzikanten, afgestudeerd aan de Rockacademie. Ze hebben hun sporen op zowel binnen – als buitenlandse podia verdiend en staan garant voor muzikaliteit en entertainment. Spelen kunnen ze als geen ander, als jij nou onder je verkleedkleren je dansschoenen aantrekt, doet de band de rest. De bar sluit om 00:30 uur Om 01:00 uur is het feest afgelopen en ruimen wij op.

Zomerfeest zaterdag 4 juni

11:30 uur Broadway-theater

Onder het genot van een kopje koffie of thee worden we Willkommen-Bienvenue-Welkom geheten en opent The Annie en Henkie Music Show het programma. Locatie: dorpsplein. Bij de koffie serveren wij taart. De opbrengst daarvan gaat, op initiatief van Henriette Branbergen, naar Giro 555. De vrijheid waarin wij leven en het Zomerfeest vieren, staat in groot contrast met de oorlog in Oekraïne.

Het thema BROADWAY zetten we door. We roepen straten en groepen op een theater act ten tonele te brengen. De muziektent is het podium voor jullie Broadway show. Verzamel scriptschrijvers, acteurs, dansers, muzikanten en toneelbouwers en zet je (straat)groep in de schijnwerpers! De grootte van de groep doet er niet toe. Het gaat om het ludieke idee en de uitvoering! Jullie hebben maximaal 8 minuten de tijd om het enthousiaste publiek in een daverend applaus uit te laten barsten en de jury te imponeren. Wie gaat er met de felbegeerde beker vandoor?

Blijf de hele dag lekker in je rol én in je Broadway kleding! Duur: maximaal 8 minuten. Thema: Broadway. Aanmelden: als groep via [email protected]. Denk eraan het publiek en de jury duidelijk te laten zien welke straat of groep jullie vertegenwoordigen door middel van een naambordje. Verder vragen we iedere straat een jurylid aan te leveren. Ook dit graag doorgeven via de mail.

14:30 uur (circa) Meerkamp voor jong en oud,

Aansluitend aan het Broadwaytheater gaan we sportief door naar de meerkamp. Jong en oud kan meedoen aan de teamspellen, want dit jaar gaat het niet alleen om kracht, snelheid en uithoudingsvermogen maar ook om sportiviteit, samen bewegen en gezelligheid. Meld je aan met een grote groep en verdeel je (ter plekke) over de verschillende spellen. Ook hier geldt, wie wint de glanzende beker?! Locatie: rond het dorpsplein.

Dus zoek je straat, vrienden, club weer op of start een nieuwe groep en verbaas het dorp met jullie behendigheid, teamgeest en spelinzicht! Om idee te krijgen in deelname aan de meerkamp is het fijn als jouw groep zich vooraf opgeeft via: [email protected] Alle deelnemers wensen we alvast veel plezier en succes! En doe je niet mee, kom dan vooral je dorpsgenoten aanmoedigen!

14:30 uur Kinderactiviteiten

We versieren onze vrolijke gezichten met schmink en glittertatoeages in alle kleuren. Het lijkt wel theater! Voel je prins(es), superheld, vlinder of tijger en laat je supermooie gezicht schitteren. Benthe, Esther, Petra en Roos bieden alle jongens en meisjes hun creatieve hulp. Ook aan de lekkere trek hebben zij gedacht, maar wat dat precies zal zijn blijft nog een verrassing. En daarna wie het hoogst kan springen op het springkussen (tot 8 jaar). Locatie: feesttent.

18:00 uur Taperade

We sluiten de middag gezellig af met een gezamenlijke maaltijd: de taperade! De grandioze inzet van de groep vrijwilligers en sponsoren maakt deze prachtige en smakelijke traditie mogelijk. De taperade werkt als volgt: je koopt een taperadebon à €8,50. Met deze bon kun je bij diverse eetkraampjes rond de feesttent lekkere hapjes ophalen. Het aanbod is heel divers. Ieder jaar is het weer een verrassing welk lekkers er wordt geserveerd. De bon geeft eenmalig toegang tot alle kraampjes. Aan lange tafels kunnen de hapjes gezamenlijk worden gegeten.

Bonnen zijn vanaf 27 mei verkrijgbaar bij Bertha en Bertus Samberg en tijdens het zomerfeest bij de muntverkoop. Let op, het aantal deelnemers is gelimiteerd. Koop de bonnen dus op tijd bij Bertha en Bertus!

21:00 uur Slotfeest met First Class Flamingos

De muzikanten van First Class Flamingos zijn zeker geen vreemde vogels. Het zijn zes eersteklas feestbeesten! Ze spelen enthousiast en gedreven om de dansvloer over te laten nemen door het publiek. Je kunt vast niet stil blijven staan wanneer deze vrolijke vogels beginnen te spelen. Van funky hits tot zomerse dancetracks, van de grootste hits uit de jaren ‘00 tot Nederlandstalig, van Bruno Mars tot Beyoncé, Justin of Macklemore.

De bar sluit om 00:30 uur. Om 01:00 uur is het feest afgelopen en ruimen wij op.

Kijk voor meer informatie op: https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2022/06/01184926/OVE-zomerfeestgids-2022-2_compressed.pdf

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen