IKC Dorpsschool Rozendaal krijgt een eigen bibliotheek op school

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – Op woensdag 8 juni opent burgemeester Esther Weststeijn van de gemeente Rozendaal, samen met schooldirecteur Meera Limpens en bibliotheekmanager Marike Vissers, een schoolbibliotheek op het IKC Dorpsschool Rozendaal.

De opening start met de peuters, zij knippen een lintje door om hun nieuwe bibliotheek te openen, daarna de onderbouw en daarna de bovenbouw. Bij de opening van de bovenbouw-bibliotheek houden de burgemeester en de directeur een kort praatje en biedt Marike Vissers, manager educatie van Bibliotheek Veluwezoom, een gevelbordje aan. Daarmee wordt IKC Dorpsschool Rozendaal officieel een bibliotheek op school.

Dankzij een subsidie van de gemeente en de samenwerking met Bibliotheek Veluwezoom, is er een prachtige schoolbibliotheek tot stand gekomen voor alle kinderen van het Integraal KindCentrum.

  • Voor de peuters van peuteropvang De Eekhoorn van Puck& Co is er een collectie prentenboeken aangeschaft.
  • Voor de kinderen van de Dorpsschool is er op de eerste verdieping een schoolbibliotheek ingericht voor de groepen 1 t/m 5.
  • Op de begane grond is er voor de kinderen in groep 6 t/m 8 een eigen bibliotheek.

Wie met plezier leest, leest vaker en daardoor steeds beter. Aantrekkelijke, actuele boeken die uitnodigen om te lezen zijn dus essentieel voor de leesprestaties en ontwikkeling van kinderen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen