Feestelijk afscheid van drie bestuursleden bij 4 Mei Comité Velp

Foto: 4-Mei-comite-Velp

VELP – Tijdens de evaluatievergadering van het 4 Mei comité Velp is woensdag 1 juni afscheid genomen van drie bestuursleden: mevrouw Jolien Vervelde en de heren Leo Albers en Johan Thijsse.

Sinds 2011 was onderwijzeres Jolien Vervelde vooral actief om de verhalen van de Tweede Wereldoorlog door te vertellen op de Velpse basisscholen. Samen met de heer Harrie Heling (1927-2021) die de oorlog in Velp had meegemaakt en met een leskoffer vol documentatiemateriaal, bezocht Jolien ieder jaar een andere school in Velp. ‘De kinderen waren altijd doodstil als Harrie vertelde. En als de bel voor de pauze rinkelde, dan bleven ze ademloos naar hem luisteren’, vertelt Jolien.

Hoewel Johan Thijsse als voorzitter van scouting de Velpsche Woudloopers al vele jaren betrokken was bij de Dodenherdenking in Velp, trad hij pas in 2015 toe tot het 4 Mei Comité. Op zijn initiatief neemt sindsdien ook de Velpse scoutinggroep De Markesteen actief deel aan de herdenking op 4 mei en flankeren tegenwoordig meer dan 15 jonge scouts met een brandende fakkel de kransen en bloemstukken.

De heer Leo Albers werd lid van het Comité in 2018. Hij was steeds een belangrijke schakel met de R.K. gemeenschap in Velp. Maar als klokkenluider blijft hij dat ook in de toekomst. Want als de Stille Tocht door het dorp loopt, voorafgegaan door trommelaars met omfloerste trom, dan klinkt heel duidelijk over heel Velp de klok hoog in de kerktoren van de O.L. Visitatiekerk in de Emmastraat. En die klok wordt geluid door Leo Albers.

Voorzitter Jaap Uijthof van het Velpse 4 Mei Comité sprak lovende woorden tot de scheidende comitéleden. Ze werden alle drie verrast met een ingelijst certificaat: als dank voor hun jarenlange inzet zijn in Nederland en Mexico voor elk van hen 4 bomen geplant. En natuurlijk ontvingen ze een feestelijk bouquet bloemen en tot slot een passend doosje chocola met de tekst ‘Merci’.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen