Opening Keti Koti-expositie over de afschaffing van de slavernij

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

DIEREN – Donderdag 9 juni opent de nieuwe wethouder voor kunst & cultuur, Paul Hofman, om 16 uur een expositie over Keti Koti in De Bundel in Dieren. De expositie vertelt waar Keti Koti vandaan komt, over de geschiedenis van de slavernij en over enkele sporen die daarvan in de gemeente Rheden zijn terug te vinden.

Naast tekst en foto’s zijn er ook voorwerpen, boeken en kledingstukken te zien.

Voor het eerst in Rheden wordt er aandacht besteed aan het herdenken en vieren van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 / 1873. Dit gebeurt naar aanleiding van een motie die vorig jaar door de gemeenteraad is aangenomen.

De expositie is gratis te bezoeken en zal tot 29 juni te zien zijn in De Bundel, tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Daarna verhuist de tentoonstelling naar de bibliotheek in Velp en is daar te zien tussen 1 en 14 juli.

Naast de expositie organiseert de Werkgroep Keti Koti ook een lezing door Dr. Fatah-Black in de Dorpskerk in Rheden op donderdag 30 juni en een aansluitende kranslegging, samen met burgemeester Carol van Eert. Deze avond begint om 19 uur, is gratis toegankelijk en wordt afgesloten met een hapje en drankje. De werkgroep nodigt iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Meer informatie is te vinden op www.rheden.nl/ketikoti.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen